Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

designr

Két doksi van hozzá a neten..?.Felprogramoztad step-dir jelre?Nem vállalok beüzemelést de ha minden bekötés rendben vagy hibát ir ki vagy megy..

Peppe51

FREKVENCIAVÁLTÓVAL lehet AC SERVO MOTORT hajtani?
Főorsónak kellene.

Bencze András

Ha nem állandó mágneses a motor akkor biztos lehet. Egyéb esetben kérdéses.

Peppe51

2kW-os, forgórész permanens mágnes. Azt írják, hogy az ilyen szinkron motor, 10-15%-val nagyobb nyomatékkal, minta az aszinkron motor. Elvileg ugyanúgy reagál, mint az aszinkron, frekiváltoval.

3ebj3bk8b

Lehet, én is csináltam anno.

Powerflex meg a Schneider frekiváltó is alkalmas rá, csak vektoros legyen.

Nejkoff István

Szia!
Ma ki próbáltam a Berger Lahr 1kW szervot össze kötöttem Yaskawa V1000 frekiváltóval.Szuper lett.[#taps]Köszi a tip.

designr

Peppe51

Szervusz, a vektoros mit jelet?
Baldor BSM100c-2150AA szervomotorról lenne szó, Nordac sk700 5kW frekiváltóval.

3ebj3bk8b

Szia!

NORDAC SK 700E KÈzikönyv
4 Műszaki változtatások joga fenntartva BU 0700 HU
1 £ltal·nos tudnivalÛk
A N O R D A C SK 700E gyártmánysorozat a jól bevált vector gyártmánysorozat következetes továbbfejlesztÈse.
Ezek a kÈszülÈkek nagyfokú modularitásukkal Ès egyidejűleg optimális szabályozÛi tulajdonságaikkal tűnnek ki.
A kÈszülÈkek ÈrzÈkelő nÈlküli Áram-vektor szabályozással rendelkeznek, ami egy horomfázisú aszinkron motor
motormodelljÈvel együtt mindig optimális feszültsÈg/frekvencia viszonyrÛl gondoskodik. A hajtás számára ez a
következőket jelenti: maximális indÌtási Ès túlterhelÈsi nyomatÈk állandÛ fordulatszám mellett

Alaklmas rá. Csak a V1000-es Yaskawát azért szokták szeretni amit Designr fórumtás javasolt, mert van benne ilyen program előre beállítva, hogy permanens mágneses szervo/szinkron motort vezéreljen.

Peppe51

Kössz,
még pár buta kérdés:
a szervomotor rated bus voltage 300V. Mi a rated frekvencia?
Sehol sem találom.
A max output feszültség egyenlő az inputttal, azaz 380V. Az alábbi ábrán 650V VCD-t ír 5000 rpm-re. Akkor lehet nagy fordulaton használni 380V-val?
Üdv.: P

zozo

Ha ismeri valaki a Bonfiglioli Vectron gyártású szervó vezérlő lelkivilágát és pár telefonos kérdésben tudna segíteni, nagyon megköszönném.

onagy

Bonfiglioli Vectron Agile széria (frekvenciaváltó)?
Akkor igen.
O.

zozo

Köszi a választ, ez nem Agile, hanem Active Cube.

Szabika78

Üdvözlök Mindenkit!

Olyan kérdésem lenne, a nálam hozzáértőbb illetőktől, hogy ha van egy nagyobb méretű szervómotorom, akkor ugye ahhoz a closed loop miatt szervó vezérlő kell a megfelelő hajtáshoz és a sima frekvenciaváltó nem megfelelő hozzá, főleg ha sebességet is szeretnék tartani vele. Viszont mi a helyzet a komolyabb Vektoros Inverterekkel, ahol nem csak hogy figyeli az enkódert, de van benne kimondottan Állandó Mágnes mód is? Azok vannak olyan jók, mint az eredeti szervóvezérlők? Valamint alacsony fordulaton is lesz ugyanolyan nyomaték az ilyen frekvenciaváltóknál, vagy valamelyest csökkenés tapasztalható?
Továbbá olyat is olvastam, hogy sokkal nagyobb teljesítményű frekvenciaváltót használnak az állandómágneses motorokhoz,mint az eredeti szervóvezérlő teljesítménye. Ez azért van, mert a tengerentúlon "nem elég nekik az Amper" vagy alapból hülyeség az egész?
Azért kérdezem, mert próbálok "művelődni", de annyi jót és baromságot lehet egyszerre olvasni, hogy nehéz kihámozni az igazságot!
Köszönöm a válaszokat!

UI: A Segítség, Béna vagyok részbe is írtam, de ott nem válaszoltak erre