Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

József

designr

Balli001

Sziasztok,
Ismét szeretnék egy kis segítséget kérni.
Vásároltam a fórumon egy Parker servo settet. Mivel teljesen kezdő voltam ebben a témában, nem is voltam még elég alapos mielőtt megvettem...

Vezérlő: 638A043F0STOCAN000RD2
https://inverterdrive.com/file/638-Servo-Drive-Manual

Motor: smha826003814s2id65a74
https://www.parker.com/literature/Electromechanical%20Europe/Literature/192_061013_SMB_SMH_Motoren.pdf

Motor oldali csatlakozókat elcsípve kaptam meg, így csináltam hozzá servo oldalikat. El is jutottam odáig hogy a vezérlője alapján minden OK, fék old.
Így vagy rossz beállításokkal használom, vagy a vezérlőben lévő RD2 kód (resolver encoder) nem fog működni a motor Hiperface encoderével.
Viszont mivel a drive speed loopjával se sikerül rendesen megforgatni, gondolom más baj is van. PID beállítás segíthet rajta?

Borcz

Üdv!

Keresek!!!

Mitsubishi MR-J2S-70A típusú szervó erősítőt! Működőt.

Az enyém valószínűleg IGBT beteg. Ha van megoldása valakinek rá annak is örülök, de egyelőre cserébe gondolkodok.

Köszönöm,

Borcz

bjrazucpx

Ekkora butaságot kérdeztem...(???)

bundyland

Én pl. sose hallottam digitális B protokollról, esetleg nem ártana leírni milyen vezérlő.

svejk

Az elsőről nincs fogalmam.

A második kérdésnél mit takar a step/dir átalakító?
Ha step/dir >>>> analóg feszültség akkor igen, vannak ilyen kütyük.

Autotec1

Panasonic ac szervó gurut keresek
Van 2 vezérlőm és 3 motorom de sajnos megakadtam veluk
Step-dir jelekre nem reagál , bekapcsolás után szabályozhatatlanúl nagyon lassan forog
Elvileg vezérelhető step-dir jellel , a 400w-ost gyári programmal tesztelték (állítólag) (nincs hozzá programozó kábelem)

Autotec1

Képek lemaradtak

Autotec1

természetesen Nem ingyen!!!

designr

Az I/O csati 9-es lábat bekötötted.?

designr

designr

Autotec1

A kép szerint kötöttem

Autotec1

nincs nagy tolongás
senki nem foglalkozik Panasonic vezérlőkkel?