Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

g2i6tb86g

mi a probléma a hirdetésemmel ? hogy 9 kitiltás jár érte ?

mex

Próbáld meg ide feltenni az árudat:[#t19#]
Figyeld meg a különbséget.[#nyes]

g2i6tb86g

g2i6tb86g

megpróbáltam a rendszer nem látja. felteszem a jófogásra 50+ ért. ennyi szerettem volna jó kollégának átpasszolni.

PSoft

Idézmegpróbáltam a rendszer nem látja.

Az adok veszek topik fejlécén jobbra fent van egy, két felkiáltójel között villogó ikon.
Javaslom klikkelj rá és a lenyílóban olvasd el a biznic itteni feltételeit. [#wave]

g2i6tb86g

helység belőve. képet most próbáltam nem engedte-. jófogás megette egyből ..

designr

Helységet nem elég beírni..engedélyezni is kell..

Szabika78

Üdvözlök Mindenkit!

Keresnék egy olyan illetőt, aki ért a Sanyo Denki PY sorozatú vezérlőkhöz és ha úgy adódna a dolog, akkor van programozó kábelje is. Elsődlegesen a tanácsát szeretném kérni vásárláshoz!
Az esetleges megkeresést magánban kérném!
Köszönöm!

Szedlay Pál

Kíváncsi voltam, hogy egy 20bites enkoderrel szerelt szervómotorral milyen lassú fordulatszámot lehet elérni. Ez a videón 10 perc/fordulat. Ha lesz sok időm kipróbálom még lassabban is.

https://drive.google.com/file/d/17C--_6aqaS5tAEpQBxcpvJWIGPg_qed9/view?usp=sharing

TBS-TEAM

[#nemtudom] mi a cél [#nemtudom] lehet akár órák is egy fordulat [#eplus2]
József

őrülT-Tudós

Üdv, érdeklődni szeretnék van-e itt olyan AC-szervó szaki aki tudna nekem segíteni?! Lassan már egy éve pihennek komplett Sanyo Denki PY széria Ac- szervo szettjeim (motor, vezérlő, gyári kábelek). Programozó kábel is megoldható, már félkész állapotban van. Mivel nemigazán mozgok otthon ebben a témakörben és szabadidővel sem bővelkedek mostanában, gondoltam megérdeklődöm van e kedve valakinek ilyennel foglalkozni? Első körben arra gondoltam, hogy cserébe felajánlanék ugyan ilyen komplett szervó szettet (1,5kW esetleg kisebbre is van lehetőség)

z4ejygu7v

Tudna valaki segíteni!

Groschopp SVE-4 meghajtóm van. Step dirtben szeretném vezérelni.

Bencze András

Áttérve a béna vagyokból:
A lényeg: A szinkron motor hajtásánál biztosítani kell a forgórész helyzetének és az állórész gerjesztésének szinkronját. Minél kisebb hibával teljesül ez, annál jobb dinamikai tulajdonságokra számíthatunk. (a mechanikai korlátok természetesen rontják a helyzetet) A forgórész helyzetnek érzékelése lehet (kvázi) analóg módon ekkor lehet szinuszos kommutációs hajtást megvalósítani, ahol majdnem lüktetésmentes nyomatékot elérni és minden előnyt ami ezzel jár. Ehhez használt eszközök: 3 fázisú tachogenerátor, resolver, encoder müködéstől függően. Az igazi AC szervomotorban ilyen jeladó lehetnek.
Blokkummtáció esetén (BLDC motor) villamos 120 fokonként kap a vezérlő jelet arról hol tart forgórész a gerjesztéshez képest. Könnyen belátható, hogy a két rendszer nem egyenértékű. Lüktető nyomatékkörbe kisebb kezdőnyomaték stb. Pozicó érzékelés beépített Hall, optó jeladóval, vagy enkóderben lévő U, V, W kimenetről.
Röviden, konyhanyelven, a mélyebb szakmaiságot mellőzve, de remélem érthető a lényeget tekintve.

yji2a0wv

Üdv.Berger Lahr vrdm368/50 LNCEB motorokhoz keresek vezérlési megoldást,vezérlőt 2db-ot,elsősorban step-dir megoldás lenne jó,DDCSV2 mozgásvezérlőhöz.
Köszönöm.István

őrülT-Tudós

Üdv mindenkinek aki erre téved!

Az első Ac szervó próbálkozásomhoz értem. Egy főorsó hajtását szeretnék megoldani. A vezérlő felprogramozása position/torque módban történt. Illetve step/dir- jelet fogyaszt. A feltöltött videón látható jelenségbe futottam bele. Az én tippem az auto tuning hiánya lenne. De mivel nem én programoztam fel a vezérlőt, perpill nincs rá lehetőségem, hogy lefuttassam. Mivel tapasztalatom sincs ebben a témakörben szeretnék egy kis iránymutatást kérni.

Köszönet előre is! [#vigyor2]