Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

"És lesz egy eladó sinumerik 840D shopmill vezélésem "

Ami buta mint a tök! [#circling][#wave]

svejk

Ott melyik analóg átalakítót használtad?

ajpwg6jrn

Én terhelésnek egy másik szinkron motort használnék, kuplunggal átvinni a nyomatékot.
Terhelésnek pár kapcsoló és 1-500W-os izzó. És akkor úgy variálod a terhelést, ahogy te szeretnéd.
Tény hogy ilyet csak akkor érdemes összebarkácsolni, ha több különböző motort is tesztelünk a későbbiekben.

btxtzhi26

A cnc Drive 16035 ös vezérlőit használtam, az step dir jeleket fogad. A rendszer nem lett zárthurkú de a faipari alkalmazásnál ez nem lehet gond. A gép amit most kellene okosítanom az én otthoni gépem lenne , de pontosnak kell lennie mert nem csak hobbi célra kellene.

kmajer

Nem 840d hanem 810d CCU kompakt modullal amid van.
Helyedben megtanulnám használni.
Amennyiben kikukázod keress meg.
Bontsd vissza motorkábelig, onnan gondolkodj tovább...
Sok sikert!

kmajer

Ja, az meg fincsi lesz ha a motorencoder endat...

btxtzhi26

Ha a programnak hinni lehet sima inkrementális 1000 es enkóderek vannak a motorokban.De cserélni se egy nagy probléma.
Inkább az a gondom , hogy amilyen vezérlőt tudnék normális áron venni hozzá az 230V os tehát a max kimenőfeszültsége sokkal kissebb mint az eredeti vezérlőé.

Bencze András

Ezek nem einschub számok. Tegyél fel inkább fotót a fiókról. Sanszos a motor FT5 széria lagegéberrel és 3 fázisú tachoval.

svejk

Ja, hogy cserélted a motormeghajtókat is![#heureka]

btxtzhi26

Nincs útmérő rajta, közvetett a mérőrendszer.

btxtzhi26

svejk

Pedig az eredeti felvetés [#t18p2987#] szerint igen. [#vigyor3][#kuss]

btxtzhi26

Az igazi mazohizmus a sinumerk 810/840 Shopmill használata, szerintem nem volt éppeszű a fejleszőgárda feje

svejk

[#vigyor3]

Egy kollégám 25 éves ipari CNC -igaz javarészt esztergálás- gyakorlattal a háta mögött elkezdett használni egy UCCNC vezérlésű fémipari marógépet.

Először úgy nézett rá mint gyújtogató a vizes szalmára, de fél év múlva hasonlóan nyilatkozott egy Mori-Seiki vezérlőről.

Az tetszik neki a hobby vezérlőben, hogy szinte nincsenek korlátok, nincs megkötve a keze, sokkal gyorsabban meg tud oldani vele feladatokat.
No persze káromkodás azért ebben az esetben is van, tökéletes, mindenki ínyére való vezérlőt sosem fognak alkotni.

nagysam

[#wow1]
Nem ismerem ezt a vezérlőt, de ránézve, ezt megtanulni kell, nem kicserélni. Egy profi, stabil rendszert biztos megtartanék. Többet tud mint amire cserélhetnéd.
Igaz, ha valami megbetegszik az zsebbenyúlós.
(Az én gépemben is ilyen SIMODRIVE 611-es hajtás van. Igaz heindenhain iTNC530 vezérlővel.)