Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Bencze András

Így visszacsatolás nélkül nem tökéletes, 200-as fordulat alatt irányváltás esetén "habozik". Mentségére kegyen mondva a motor névleges fordulata 6000 rpm. Még próbálok faragni rajta. Egyébként mezei enkóder visszacsatolással tökéletes.

svejk

No igen... mi is azt mondjuk, hogy nem tökéletes, tehát... :)

Bencze András

Főorsónak szerintem így is megfelelne, még a pozicionálásra meg lehet tanítani még enkóder nélkül is. Ok egy érzékelő kell, hogy tudja hol kell megállni.

svejk

svejk

No ez a másik baj... :(
 Én még nem találkoztam ABB-vel és az adok-veszekben sem láttam még egyet sem hobby áron.

svejk

Kísérletezd ki V1000-re annak nagy sikere lenne itt.

Bencze András

Tudom a végeredményt, ezért nem is fogok bele. Egyébként rendes áron sem olyan vészes, összehasonlítva igazi szervóval. Jó ha a kamionról esik le akkor a szervó az olcsóbb. Ha azt nézed mennyi szinkronmotor van hobbistáknál...

Szalai György

,,Főorsónak szerintem így is megfelelne"
Most még a semmit hajtja. Ebből szerintem nem következik, hogy dinamikusan változó terheléssel és tehetetlen tömeggel megpakolva is elfogadhatóan fog viselkedni.
De úgy legyen.

47rpsr6d8

Üdv Mindenkinek!
KERESNÉK a képen látható resolveres szervómotorhoz valamiféle hajtáskártyát. Step/Dir előnyben de valamilyen analóg bemenet is megteszi gyakorlatilag csak főorsónak szeretném használni. Legrosszabb esetben tudnék rá tenni inkrementális enkódert.

Köszönöm!
Üdv: Márk

Bencze András

Jogos a felvetés. Most hirtelenjében főorsót nem tudok csinálni belőle, de berakom satuba, vagy lespaniferezem és ráfogok kesztyűben. 10% fordulat felett nem hiszem, hogy gond lesz. Van ötlet a forgó tengely nyomatékának mérésére? Egyáltalán a biztonságos terhelésre?

svejk

A legparasztosabb két félméteres cserépléccel ollószerűen rászorítani a tengelyre, az terhelés %-át vagy a motoráramot meg leolvasni a frekiváltóról.

Aztán következtetni, de nem tévesen, illetve kiszellőztetni :)

btxtzhi26

Szép napot Urak !
Az lenne a kérdésem, hogy az Yaskwa  SGDM meghajtók milyen vezélő jelet fogadnak ?

Szalai György

Vigyázza satuba rakással. Ezeknek a motoroknak nagyon kicsi a légrése, a forgó és állórész között. Ha megnyomod az állórészt, vagy a csapágyházat, megszorulhat.
(A magas fordulatszámból gondolom, hogy hosszúkás, alacsony nyomatékú motor. Nem tömzsi.)
Inkább a homlokfelülethez csavarozott lemezzel fognám satuba.

svejk

Analóg, cw/ccw, step-dir, quadratura.