Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

z4ejygu7v

Sziasztok!

Segítsen valaki! Grosshopp SV -4 driver meghajtásában vezérlésében, Pc-ről.

zozo

Én ha akarnék se tudnék segíteni, de így a felkiáltójeles felszólítással (kérés helyett), no és kitöltetlen adatlappal sztem 0-ra  csökkent az esélyed.

svejk

Ismeri/használ valaki Allen Bradley CSD3 Plus szervot?

Hol a francba lehet beállítani, hogy a 10-es láb érzékelje az E-stop jelet.

No meg hogy lehet elérni a defalt factory settings beállítást. Nálam mindenáron inaktív ez a gomb.
(SmartJog 4.0.0.1 szofttal próbálkozom)

istvan3

A "Segítsen valaki!" az felkiáltás, ebből jön, hogy felkiáltójel kell utána. Miért kell mindenbe belekötni...?

istvan3

Az e-stop bemenet nálam sem működik. Én a vezérlést vettem el a motorról e-stop esetén.

istvan3

Mármint az engedélyező 24v feszültséget.

designr

Paraméter -Group5-addional function-emergency stop-
disable-enable
Deafault paraméter csak offline-ban működik.
De tudsz online is teljes resetet:Jog ablak parameter reset

svejk

svejk

Ki kellett próbálni, mert a színes borítójú pdf úgy mutatja, hogy csak egyirányú lehet az E-stop bemenet.
Az eredeti Allan Bradley PDF meg ráadásul mindegyik bemenetet csak egyirányúnak írja.:(

De szerencsére mindegyik kétirányú, így könnyebb illeszteni ehhez az alaplaphoz.

47rpsr6d8

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy cnc-sített Strigon marógépem, már kb 2éve működik megfelelően de a főorsó hajtást szeretném megoldani Ac-szervóval.
Adott egy Mitsubishi MR-J2S-350B hajtáskártya és a hozzá való szervómotor. (A szervók terén sajnos nagyon kevés tudásom van, szinte egyenlő a nullával.)
Egy nagyon egyszerű fordulatszám szabályzásra lenne szükségem Mach3-ból vagy akár analóg jelről 0-5V vagy 0-10v. (sajnos azt se tudom milyen bemeneti jelek kellenek neki)
Mennyire lenne bonyolult ezt kivitelezni vagy megéri-e foglalkozni vele? (még nem vettem meg a szettet)

A válaszokat előre is köszönöm!

svejk

A vezérlőd SCNET-es kommunikációjú, így nem egyszerű.
Ha teheted szerezz "A" végű szervovezérlőt

47rpsr6d8

Köszönöm a választ! Igyekszem másikat szerezni.

SándorP

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőben: Kaptam egy képen látható servo szettet. Szeretném Step-dir vezérléssel használni. A gyári X-10-es csatlakozón az 5-14-15-21-22-24-es lábak voltak bekötve.Kérdésem, hogy lehet-e valamilyen formában ezt a vezérlőt step/dirrel hajtani? A PDF-et letöltöttem hozzá, de mindenütt csak a DER-es verziót hozza, ehhez a DEK 15-3-hoz nem találtam semmit.(motor és resolver hibátlanul be van kötve)
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!
Üdv: Sándor
06206217777

GPeti1977

Egy régi prototípus gépen,
pár tonnás súlyt golyós orsón mozgat egy névlegesen 4,2kW os AC szervómotor max 120mm / óra sebességgel, megnunkáláskor alig van erőhatás nincsenek irányváltások nagy sebességgel,
ekkor a fordulat kisebb mint 5 másodpercenként.
Szükséges ekkora névleges teljestményű motor?

000000000

Az a 120 mm/óra sebesség valószínűleg elírás.

Ha pedig csak a hasznos forgácsolásból adódó mellékhajtás P igényt nézzük, azok tized vattok (de legyen ~1 W)) lehetnek szemben a motor 420W-jával 5 1/s fordulaton. Így minden másra marad még 419 W, ami nyilván túlzás ebben az esetben, azaz nem szükséges ekkora P-jű motor.