Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

remrendes

Van nehany SGDS szervopakkom, amin van CN6-os port, amivel USB kabelekkel sorba voltak kotve a vezerlok. A manualban nem talalok semmit ezzel kapcsolatban. Miert volt ez jo? USB programozo kabel letezik hozza?

designr

Szerintem láncba tudod fűzni a vezérlőket ezen keresztül.
RS232 programozó vezeték létezik hozzá,ezt tudod forditani usb-re.
Engem a CN4 full closed external linear encooder scale bemenet jobban érdekel.

remrendes

Igen, azt tudom. Most digital operatorral hasznaljuk, de jo lenne laptoprol, USB-s kabellel.
Kozben talaltam egy manualt, ami errol a "Mechatrolink"-rol szol.
Arrol is van szo a manualban, az 5.5-os es a 9.1-es fejezetben.

ajpwg6jrn

Sziasztok.
Ezt a típusú szervó drivert ismeri valaki:
TAMAGAWA TBL DRIVER TA8035N109

Nem találok hozzá semmilyen manualt. Így nem tudom azonosítani sem hogy mit tudhat. (Legfőképpen az lenne érdekes hogy analóg vagy step/dir es bemenetű?)
TBL Driver

D.Laci

svejk

Valaki ismeri közülünk az NCT kft. által nevesített DPB tápegységprogramozásáát soros portról?

Kollégánál a téli gyenge hálózat miatt időnként menet közben is beindul a lágyindító áramkör és egy szép öngerjesztő folyamat által le is füstöli az előtétet.
Visszább kellene venni ennek a feszültségköszöbét.

Ezenfelül érdekelne a szintén NCT-s DA-xxx sorozatú hajtások programozása is.

svejk

No, az öngerjesztő folyamatot sikerült elhárítani, a hajtást beszerelő "szakértő" csapat b@szta bekötni a tápegység ready jelét a szervovezérlőbe, így az a menet közbeni lágyindítás folyamán is szívta a szervo a tápot.

De ettől függetlenül jó lenne szoftveresen lejjebb vinni a tápegység alacsony feszültség küszöbszintjét, vagy legalább a késleltetését.
Ahhoz még túl fiatal a táp, hogy a pufferek gyengültek volna le, bár lehet meg kellene próbálni megfejelni őket.
(most nézem a doksi 2003-as keltezésű, akármi is lehet már)

svejk

Megoldódott, egy kedves fórumtársunk felhívta a figyelmemet, hogy ne csak nézzem az NCT honlapját, hanem olvassam is. :(

Köszönöm ezúton is Neki!

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki, hogy a TBL AU6550N2041 AC szervo driver step/dir-es e?

Ill. hogyan derül ki, hogy step/dir-es e? Ennek van analog és forward pulse és reverse pulse bemenete is.

Nem nagyon értek hozzá, mert még nem volt dolgom szervo hajtással ilyen szinten.De szeretnék a gépemre a jövőben ilyen hajtást is. Segítséget előre is köszönöm!

designr

Pár sorral lejjebb 258. hozzászólásban linkelte,..csodálkozom hogy ennyit nem olvasol vissza..
https://www.elec.ru/viewer?url=/files/2016/05/11/1525n4e.pdf
Annak 8. oldalán :
Position command pulse imput also possible using a pulse/direction system

Eszerint a command parancs lehet step/dir is..

designr

Bocsánat 2880. hozzászólás..

d30xhrezp

Szia!
Bár nem ismerem ezt a hajtást,de nem régen találkoztam egy léptetőmotor vezérlővel amin ilyen bemenet volt,forward CW-reserve CCW step.
Ehhez csináltam egy átalakítót és így működik step-dir jelekkel.
Ha máshogy nem,ezzel tudod majd vezérelni.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Üdv.

d30xhrezp

Szia!
Bár nem ismerem ezt a hajtást,de nem régen találkoztam egy léptetőmotor vezérlővel amin ilyen bemenet volt,forward CW-reserve CCW step.
Ehhez csináltam egy átalakítót és így működik step-dir jelekkel.
Ha máshogy nem,ezzel tudod majd vezérelni.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Üdv.

3ebj3bk8b

Sziasztok. Ha jól értelmezem a rajzot, akkor a betáp 220v az r és t bemenetekre van kötve. A P és az N mire szolgál? Nem teljesen tiszta.

svejk

A DC buszfeszültséghez lehet hozzáférni, 3 lehetőség van.
- külső pufferkondinak
- külső fékegységet használni
- több vezérlő esetén összekötni őket és visszatápláláskor egymást táplálják.

Az manuálban biztosan írnak róla, azt kell követni.