Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

Bencze András

No akkor ez lesz. A fiam meg felveszi, mert úgy érzem nagyon szkeptikusok vagytok.

btxtzhi26

svejk

Nem vagyunk szkeptikusak csak nekem még nem sikerült.
Igaz Siemens motorral még nem is próbáltam, pedig van itt pár darab a lábamnál.

GPeti1977

Van egy DBE420 eladó, újdzerűen vettük még 10 hónap garanciával, analóg bemenete van de van step dir jelből analóg jel átalakitó panelom is.

svejk

Keresek olyan emberkét aki közelebbi kapcsolatba került már egy ilyen Stöber MDS 5000-es sorozatú frekiváltó/szervoval.

Konkrétan egy 7,5 kW-os Posirdive-ról és egy 4 kW-os motorról lenne szó.

Bencze András

Csináltam egy videót visszacsatolás nélküli szinkronmotor meghajtásra frekvenciaváltóval. Felfutás/lefutás 200ms.

svejk

Kérdés a [#t19p120437#] hozzászóláshoz.

Kíváncsi vagyok ugyan mi késztet ennek a használatára a sokkal kényelmesebb PC-n futó szoftver helyett?

svejk

Ígéretes! [#eljen]

Ez milyen frekiváltó?

istvan3

Közben rájöttem, hogy ez egy az egyben a Yaskawa SGDA.

Ha jól sejtem a Sigmawin se volt panaszkodni rá.

Bencze András

istvan3

Bencze András

Így visszacsatolás nélkül nem tökéletes, 200-as fordulat alatt irányváltás esetén "habozik". Mentségére kegyen mondva a motor névleges fordulata 6000 rpm. Még próbálok faragni rajta. Egyébként mezei enkóder visszacsatolással tökéletes.

svejk

No igen... mi is azt mondjuk, hogy nem tökéletes, tehát... :)

Bencze András

Főorsónak szerintem így is megfelelne, még a pozicionálásra meg lehet tanítani még enkóder nélkül is. Ok egy érzékelő kell, hogy tudja hol kell megállni.

svejk