Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Thomson Omni Link vagy Giddings Lewis DSMPro (Kollmorgen), szoftverrel rendelkező segítségét keresem.

tcm5krnn6

Az SVMON nem "lát rá" az enkóderre. Lehúzott enkóder kábellel is fel kell ismernie a vezérlőt.

korbendallas

Pn50A.3=8
Pn50B.0=8
Pn50A.1=8
Pn000.1=1
A leírásban benne van. Érdemes alaposan átnézni.

ajpwg6jrn

Az echo nagyin egyszerű. Kell egy sorosporti terminal (pl. Putty), meg kell nyitni az adott portot ès össze kell kötni hardveresen a PC RX ès TX vonalát. Majd gèpelni be pár karaktert. Ha azok megjelennek a terminál ablakán, akkor jó a sorosport. (Vannak olyan terminálok, amik írják hogy RX vagy TX adat van megjelenítve.)

Földi Péter

Köszi szépen. Egyébként folyamatosan a leírásait nézem az SGDH családnak, de kell még egy pici idő, hogy a végére érjek a több, mint 800 oldalnak a frissítéseket beleszámolva. Sajnos az idő szab határt a terveknek, amiből egyre kevesebb akad. Ha már megmozdula szegényke, más lenne a cél. Szóval erre gyúrok én, már-már megszálottan..[#vigyor3]. Az a gyanúm, hogy az input allocation table van szétirva, és valahonnan máshonnan várja a bemeneti jelszinteket. De majd egyenként végig gurulok rajtuk. Illetve a breakout board is kehrt hibás. Túl sok a változó egyenlőre. Ezért minden tanács jól jöhet. Biztos valami profád dolog lesz...[#vigyor4]Üdv,Péter

Bencze András

XP alatt SigmaWin(+) használok gond nélkül. Biztos kábelbekötést keresek neked.

korbendallas

Először állítsd vissza a gyári beállításokat. Az is benne van valahol a leírásban

Bencze András

Földi Péter

Igen, a Fn005 -->Fatory reset megvolt már.
A Pn50A.1 -et nem "7"-re kell rakni? (enable all)

Csak tapogatózom ám, már semmi sem bizti [#rinya]

ANTAL GÁBOR

András : Megkaptam ( én is ebből dolgozom )   .DE már dereng a fény az alagút végén . A műhelyben az egyik pc n van sigma win . Elhoztam a korábban felprogramozott 400 W os vezérlőt és csatlakoztattam a tegnap megcsinált kábelt .  Minden OK
 ( ugyanezt a verziót az otthoni géppel is megcsináltam reggel  ) akkor nem működött .
 Esélyek : megsérült a program , vagy rossz a COM port .  Csinálok egy echot ( Bajki....) útmutatása szerint , ha ok akkor uninstal ill install

Mégegyszer köszönöm mindenkinek az eddigieket ....

korbendallas

Lehet.
Javaslom tedd fel a sigmawin-t. Lehet vele offline módban dolgozni. utána csak át kell írni a kijelzőn a pár beállított paramétert.

Bencze András

ANTAL GÁBOR

Fogadd meg Korbendallas javaslatát ! Kell egy Szigma Win!! Utána más színben fogod látni a világot  ( én a bétát preferálom )  könnyű a beállítás és a maszkolás

ANTAL GÁBOR

Elmúlt vagy 30 Óra de itthon még nem működik a dolog.  Valami nagy gebasz van a gépemmel . Ma 6 óra 50 perc alatt futott le a víruskereső és nem talált hibát . Az echot sem tudtam megcsinálni ( a hyperterminállal akartam de a klaviatúrát sem érzékeli )  Leszedtem a sigma wint és megpróbáltam újra telepíteni . A setup exe után 4 sec homokóra azután semmi .  Többek tanácsára már hontolgatom az újrahúzást

Földi Péter

Felrakom, már keresgéktem is beta verziót. Köszi