Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

Ilyen estekre mindig kell lenni otthon 2-3 notinak -pl. Svejktől- amiket csak ilyen dolgokra használunk... :)

Földi Péter

Most már biztos, hogy a Breakout board játszott velem furcsa játékot. Morvfer-től vettem egy másikat, ha letesztelem, megosztom a tapasztalatot. Hátha más is jár így , mint én.

Peti

ANTAL GÁBOR

erre még visszatérünk ....

Földi Péter

Sziasztok,

Hát, kezdem feladni. Új Breakout kártyával sem moccan meg a AC. A maszkolás rendben, megcsináltam, "RUN"-ban várná a jelsorozatokat, de semmi. Beállítás a Mach3-ban:

Motor output Port1-en,
Pin2-n a "PULS+"
Pin3-on a "SIGN"
Az invertáló jelek közösítve földre húzva.  

Nem tudom, hol vérzek el, Valamit elfelejtettem.

Ha esetleg lenne ötletetek, előre is köszönet érte.

Üdv,Peti

PSoft

Na, hát ez az!!!

Van itt, vagy öt is!:(
Mindnek van valami "kehéje".[#rinya]
Az az egy jó, amiről írogatok.

korbendallas

Gyere el hozzám segítek beállítani. Tokodon lakom. Nincs messze

s7manbs8

Elég, ha a soros kábel rosszul van bekötve és nem megy eleve.

ANTAL GÁBOR

Nemrég én is harcoltam egy AC szervóval
A tapasztalataim :
Korrektül megcsinált kábelek kellenek
Működő soros port  ( nem árt egy echo val és a hiper terminállal leellenőrizni )
Szigma Win ( én a bétát preferálom )
Én nem használtam break boardot hisz a vezérlő optos bemenetű
Step generátornak elég egy MPG egyik csatornája  ( a dir meg direktben pl  H )
Megfelelő maszkolás után mocorogni kell a motornak ha tekered az MPG t

És ezután mehet a MACH ( akár break out boarddal )

Motto : csak kicsit lépünk egyszerre !!!

Földi Péter

Sziasztok,

Azt hiszem én is segítségre szorulok. Egy Yaskawa SGDH-08AE drivert kötöttem be és a "POSITION CONTROL" módban a Mach3 semmit nem tesz. JOG módban (manual) működik persze. Lehet, hogy a +24V külső táp miatt lenne? Azt a tanácsot kaptam a CNCDRIVE-ról, hogy megkerülhető a külső táp és anélkül is működik a "step/dir" mód. Ha ez nem így lenne, akkor egy külső tápot vadásznék jozzá.  Nagyon köszönöm, ha valaki segítene a dologban. A Pin42-Pin42 lábak külső tápjára gondolok, természetesen.

Köszönöm,Peti

Földi Péter

Szia,

Nagyon köszi, lehet, hogy élek a segítségeddel.  [#vigyor3]
Elszomorított, hogy nem övök rá.

Üdv,Peti

Földi Péter

Elírtam, helyesen 42-43 lábakra gondoltam. :)

Földi Péter

Teljesen igazad van Gábor. De ha ennél kisebb lépésekkel haladok, akkor már visszafelé megyek... :) :) Végül is 4  éve építgetem a gépet. Rendszerprogramozóként szégyen gyalázat, hogy kifog rajtam a kütyü. De akárhogyan is, kifogott! Szigma win-em van, igen és a rövid kábellel próbáltam, amolyan száraz-járatással gyári kábellel. JOG rendben megy. Természetesen "RUN"-ban a JOG nem működik. A maszkolás mégsem lehet olyan tökéletes?  

Persze, nem adom fel, csak az időm kevés nagyon mostanában a bolyongásra. És hát mást sem teszek a napokban. Félek, megint elrakom egy 2 évre, ha nem jutok túl a buktatón.

Kösz,Péter

korbendallas

Nem kell hozzá külső táp

ANTAL GÁBOR

Nálam onnantól kezdve hogy : a leírt dolgok rendbe lettek téve kb 10 percbe tellett hogy működjön .

svejk

A Son-t maszkolni kell, és akkor már bekapcsoláskor rögtön fogja a motort.