Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Nekem van és sokat játszottam vele  Hízó Józsi nagy spiller benne . Egy FTDI chippel szerelt kábelt adtak hozzá  a másik vége USB . A lábkiosztást (a tüskénél ) mindenképpen  tartsd be .  Szerintem kereskedelmi kábel, aminél az USB csatiban van a chip

frob

Sziasztok
adott ez a http://kepfeltoltes.hu/160327/IMG_20160327_093439_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>szervó motor  vagy is kettő, ha már a kutyának nem kell itt a fórumon, gondoltam akkor beizzítom.  
Milyen hajtás kell ehhez? Tudnátok benne segíteni?
na meg a csatlakozó, hol érdemes ilyen csatlakozókat nézni?

ANTAL GÁBOR

Szerintem ugyanaz a szisztéma amit  Klincsik Balázsék a DC szervó vezérlőknél használnak csak azt hiszem az övéknél más a lábkiosztás

rmkeh8a83

Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni az egyik Yaskawa sigma2-es vezérlőm ezt a hibát írja ki villogva P-OT,N-OT a motort kézzel tudom forgatni semmire nem reagál programkábelem van de nem tudom mit kellene beállítani illetve hol lehet vissza állítani ha tudtok segítsetek köszönöm

svejk

Azért nem olyan gyere cipó hamm bekaplak egy ilyen beüzemelése.
Ha levadászod valahonnan egy hasonló -mert általában ezek mind OEM termékek- adatlapját akkor el tudsz indulni.
Ha nem akkor, kideríted hány pólusú, megvizsgálod encoder vagy resolver van-e rajta.
ha encoder akkor milyen kommunikációjú, a rotor pozicíó jeladó külön HALL-os-e vagy belekeverték az encoder jelébe, ha külön hallos akkor 120 vagy 60 fokos.  
Hirtelen ennyi...

Aztán keresel egy feszültségben, áramban és kommunikációban hozzá passzoló BLDC vezérlőt,
kipróbálod azt a tizenpár bekötési módot mire eltalálod a fázisokat és hurrá. :)

designr

jani300

Na ja ...
Van nekem 600 W os ,S31HNNA-HSNS-02 :(
Mindha nem is lenne ...
Próbálkozom egyenlőre a léptetővel , avval talán megyek valamire ...

designr

A beállított szoftveres limitet és a végállásokat nézd át..

gab27

rmkeh8a83

Rendben átnézem köszönöm

75g4f6b4

Dedikált csatlakozóval ellátott kábel megy a motorra. Erősítőnek az ACOPOS 1045 megfelelő. Úgy tudom nincs step dir bemeneti kártya hozzá. A vezérlő Automation stúdió -val programozható. Érdekesség kedvéért frekiváltóval is meg lehet pörgetni, ha csak az a cél.

svejk

Kösd be fizikailag a pot, not bemenetet, vagy maszkold ki a szoftverben.

frob

Ahha, köszi a válaszokat, akkor marad levélnehezék..., aztán egyrossz majd jól elcserélem egy tábla csokira, a méhtelepen :)

rmkeh8a83

Köszönöm neked is.  A lényeg a végállásban rejlik holnap szoftveresen megapprobálom kikapcsolni

svejk

Annyira azért nem tragikus, de nem egyszerű hozzá bármilyen vezérlőt is szerezni.
legnagyobb probléma azzal az Un 330 V-al van.  
100 V-felett már igen meg kell gondolnia az embernek az áramkörtervezést, nem véletlen a hobby vezérlők is 60-80 V körül járnak.

Ipari vezérlő meg megint nehezen beszerezhető.
Motorokat még csak csak kiviszik a vassal a MÉH-be, ott aztán ha van kapcsolat megvehető, de a vezérlőszekrények általában az erre szakosodott bontókba kerülnek teljesen más úton.
Oda aztán főleg nehéz bekerülni.
Ma már egyre komolyabban veszik a megsemmisítést, Egyre fiatalabb berendezések végzik így, féltik a know how-t.