Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

designr

Tulajdonképp ez a PID..
Csak itt nem hagyományos 3 értéket állítassz hanem a programban szereplő kb 5-öt,ráadásul a különböző szűrők..leírás sem eggyértelmű..
rendszer erősítés pl állítja a  sebesség és nyomaték erősítést is(együtt állíthatók)Általában szervók PID beállítása a 3 érték ésszerű logikus lépéseit taglalja..ilyen leirásokból sok van.Remegés az a tulzott erősítésből származik.

designr

Ac szervót ,mint ahogyan leirták már páran érdemes motorral együtt venni.Ha van egy motorod és ahhoz keresel vezérlőt, nagy szerencse kell..tudod nem kompatibilisek egymással.
Vezetékek programozók..ha külön veszed meg szintén nem kis tétel.
Komplett 400w használt szett ára olyan 55-65 ezer,  szerencse kérdése..Uj ára ennek sokszora..ha konkrét motorhoz keresel vezérlőt..keresd ki a megelelő tipust és hirdesd itt..hátha van van valakinek elfekvőben és motor hijján megválik tőle..

2dbfy8y

ez a  position feedback error hol található?
nem igazán látom.

horcsab

Mindkettőt lehet, keres privátan.

2dbfy8y

system gain 60-on volt de a másik kettőt lehet elálítottam tőle, esetleg leírnád a másik 2 hozzá tartozó értékét?Vagy állítsam vissza alapra? így 50-60-26 a 3 értéke

adamant

Tiszteletem!

Segítségetek kellene hátha valaki találkozott már ilyennel  
Adott kettő dolog ACS806 leadshine AC szervo http://www.t2cnc.hu/downloads/ACS806.pdf" TARGET=_fnew>ACS vezérlő és egy BL60-400W AC szervomotor http://cncdrive.com/img/BL60-400W_ACservomotor.png" TARGET=_fnew>motor
nagyon szépen levan írva hogy mit hoza kell kötni de valahogy mégsem akarózik a dolog mert a motornak nagyon kicsi a nyomatéka és ha elkeztdem kézzel tekerni azonnal hibára fut megforgatni megse lehet mert akkor is csak ugrik egyet a motor és azonnal hibára fut a dolog szóval a PID ek hangolásáig eljem tudtam jutni :(

az lenne a kérdésem hogy valaki nem játszott e ezekkel a vezérlőkkel motorokkal? ha az enkoder AB jelét felcserélem akkor már javul a helyzet de mégsem az igazi kicsengettem a kábeleket mi merre és hogyan HALL szenzorokat is probáltam felcserélni vagy a motor betáp kábeleit más sorrendbe bekötni de semmi jó ..... :(

nincs valakinek valami jó ötlete hogy mit merre és hogyan?  

Előre is köszönöm a segítséget

Üdv Adamant  

designr

A digital monitorban Position error(pulse)
Ez a parancsjel és az encoder jel különbségét.. a hibajel nagyságát fogja kiírni..

svejk

Szégyen-nem szégyen én is segítségre szorulok.
Ha minden igaz van köztünk Kollmorgen szakértő.

Servostar 601-nél hogy a túróba kell rábírni az X5-ös csatit az 5V-os step/dir jelre?
X3-ról 24V-os jelszinttel megy.

designr

Mindig csinálj egy prm mentést..
Levelemben lévő 200w prm fájlt megnyitva megtalálod a beállításokat..amihez visszamehetsz ha gond van..

szabo janko

Próbáld meg a honlapjukról letölteni a beállításhoz a megfelelő programot (hasonló a yaskswához) talán segít. Sok minden van az oldalukon.

2dbfy8y

Ezt nem találom, küldhetnél róla egy képernyő mentést.

sanka74

Szia! Ha a Tibor Györgyéktől (Klavio) való a vezérlő, akkor kérdezd meg tőle, hogy nem-e van nekik elmentett beállításuk a vezérlőhöz, lehet az is segíteni fog, neked csak finomhangolnod kell. Én egyszer úgy jártam, hogy bekötöttem a 3 motort, ment minden rendesen, de kb. 2 perc üzem után az egyik tengely motorvezérlője letiltott. Mindent próbáltam, semmi eredmény. Utána kicseréltem a jelkábelt, és jó lett. Valamit elköthettem a vezeték csatlakozójában. Az érdekesség, hogy 2 percig ment, és csak utána tiltott.

2dbfy8y

[#falbav]
Megvan, ja ezt nem átírnom kell, hanem itt fogom látni, hogy mennyire is sikerült beszabályoznom.

sanka74

Szia! Ha a Tibor Györgyéktől (Klavio) való a vezérlő, akkor kérdezd meg tőle, hogy nem-e van nekik elmentett beállításuk a vezérlőhöz, lehet az is segíteni fog, neked csak finomhangolnod kell. Én egyszer úgy jártam, hogy bekötöttem a 3 motort, ment minden rendesen, de kb. 2 perc üzem után az egyik tengely motorvezérlője letiltott. Mindent próbáltam, semmi eredmény. Utána kicseréltem a jelkábelt, és jó lett. Valamit elköthettem a vezeték csatlakozójában. Az érdekesség, hogy 2 percig ment, és csak utána tiltott.

Egyújabbgépépítő

Segítséget kérünk EL5-D0750 Leadshine szervo beüzemeléséhez.
Sajnos Gyuri nem elérhető.