Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

sanka74

huuuuuu..én csak egyszer írtam....bocs..

2dbfy8y

És igen! [#nevetes1]
Szervó megy mint az álom!
Köszi Tibor [#taps]
Mindenkinek csak ajánlani tudom az üzletkötést Tiborral.
Nem sok ember tesz meg ennyit érte, hogy az eladott holmija után a tökéletesen is működjön.
És sose gondoltam, hogy szervónál ennyit jelent egy jó behangolás. Léptetőt feldobtam, programot futtattam és minden egyből jó.
Azért szervónál kell tenni érte, hogy ez összejöjjön.

svejk

Természetesen minden itt van, doksi, PC-s szoftver.
Elfogadja a beállítást, de nem reagál az X5-ös bemenetre.  
485-ös vonali meghajtó, minden játszik.

Az X3-as bemenetre állítva viszont jó.

Két vezérlő is van mindkettő ua. tehát nem lehet vezérlő hiba.

lari

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalta Lenze EVS9322 szervo vezérlő használatával kapcsolatban?
Az érdekelne, hogy lehet-e step-dir rendszerrel használni, esetleg egy step-dir átalakítóval?

2dbfy8y

Lehet hülyeséget mondok.
Adtál neki logikai tápot pluszba?

e3h0cv4ph

Sziasztok,
Kb. milyen árba lehet vásárolni egy AC szervó vezérlőt? Egy 400W-os motorhoz kellene, nyilván ha konkrét lesz a dolog, lesz típus is, de most egy tól - ig ár érdekelne (akár használt akár új vezérlőre gondolok)

Köszi.

svejk

Új nap tiszta fej.
Persze, hogy én voltam a hülye...

Ugyan kiválasztottam az 5 V-os X5 bemenetet, de egy másik menüben az encoder beállításánál ugyanezt az X5-ös csatit át kell állítani, hogy bemenet legyen.
Így utólag gyanús is volt tegnap hogy a 485-ös illesztő elég nagy áramot szlopált, persze, hiszen kimenetre dolgozott. :(

lari

Nem is annyira az ára miatt linkelem, mint inkább a használhatósága, vagy az egyszerűsége miatt...  
http://www.distrelec.hu/hu/szervomeghajto-omron-sjde-04apa-oy/p/15422372?q=servo&page=11&origPos=10&origPageSize=50&simi=89.15" TARGET=_fnew>Omron servo

Én ugyan nem használtam ilyet, de azt írja a leírás, hogy nem kell hangolgatni, egyszerűen csak üzembe helyezni. Step-Dir bemenet...

2dbfy8y

[#taps]
Lényeg hogy jó lett. [#eljen]

designr

Ac szervót ,mint ahogyan leirták már páran érdemes motorral együtt venni.Ha van egy motorod és ahhoz keresel vezérlőt, nagy szerencse kell..tudod nem kompatibilisek egymással.
Vezetékek programozók..ha külön veszed meg szintén nem kis tétel.
Komplett 400w használt szett ára olyan 55-65 ezer,  szerencse kérdése..Uj ára ennek sokszora..ha konkrét motorhoz keresel vezérlőt..keresd ki a megelelő tipust és hirdesd itt..hátha van van valakinek elfekvőben és motor hijján megválik tőle..

s7manbs8

Mihez kell manapság AC szervó ?

horcsab

Mindkettőt lehet, keres privátan.

zvw8as45

Szia mester!
Jól tedd el a skiccet(de meglehessen találni)
mert nekem is van 4 garnitúra a 603 bol!

adamant

Tiszteletem!

Segítségetek kellene hátha valaki találkozott már ilyennel  
Adott kettő dolog ACS806 leadshine AC szervo http://www.t2cnc.hu/downloads/ACS806.pdf" TARGET=_fnew>ACS vezérlő és egy BL60-400W AC szervomotor http://cncdrive.com/img/BL60-400W_ACservomotor.png" TARGET=_fnew>motor
nagyon szépen levan írva hogy mit hoza kell kötni de valahogy mégsem akarózik a dolog mert a motornak nagyon kicsi a nyomatéka és ha elkeztdem kézzel tekerni azonnal hibára fut megforgatni megse lehet mert akkor is csak ugrik egyet a motor és azonnal hibára fut a dolog szóval a PID ek hangolásáig eljem tudtam jutni :(

az lenne a kérdésem hogy valaki nem játszott e ezekkel a vezérlőkkel motorokkal? ha az enkoder AB jelét felcserélem akkor már javul a helyzet de mégsem az igazi kicsengettem a kábeleket mi merre és hogyan HALL szenzorokat is probáltam felcserélni vagy a motor betáp kábeleit más sorrendbe bekötni de semmi jó ..... :(

nincs valakinek valami jó ötlete hogy mit merre és hogyan?  

Előre is köszönöm a segítséget

Üdv Adamant  

designr

Jól méretezve a léptetőmotor sok mindenre elég..azonban ha valakinek nagy sebesség..nagy erő kell vagy a tévesztés nem megengedett akkor érdemes.
Régi fémipari gépet ha valaki átalakít,  oda esetleg egy óriás léptecs..de nem biztosan elég a 12Nm..egy 800w ac egy bolygóműves hajtóművel elvisz majdnem bármit..Normál nyomatékuk nem sok,de ezt tudják  3 ezres fordulaton is,és ha mondjuk a nyomatékot megtízszerezed egy hajtóművel és megszorzod még a kivhető max-al..amit ugye nem tud folyamatosan,de ugyis csak a gyorsításkor kell..az  50-60Nm elég..egyenletes mozgáshoz meg nem kell nagy erő.
gyorsaság pl lézeres gépeken..vagy ha sokat számít a mellékidő..gyorsjárat is marad..pontosság is meglessz.
Nem téveszt..Írjuk hogy a szervóknál nincs lépésvesztés..ellenben csak az van..különben el sem indul..viszont mindig utoléri magát.
Az adott alkalmazáshoz programmal beállítva hogy ez a késés a megengedett határon belül legyen..aztán mehet egész nap..