Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem kaptam még levelet, pedig írtam én is neked.

svejk

Az manualban minden infót megtalálsz.

2dbfy8y

[#taps]
Lényeg hogy jó lett. [#eljen]

z08dv9zyv

Sziasztok, 'Fanuc Servo Guide' program nincs meg valakinek?

frob

Sziasztok
adott ez a http://kepfeltoltes.hu/160327/IMG_20160327_093439_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>szervó motor  vagy is kettő, ha már a kutyának nem kell itt a fórumon, gondoltam akkor beizzítom.  
Milyen hajtás kell ehhez? Tudnátok benne segíteni?
na meg a csatlakozó, hol érdemes ilyen csatlakozókat nézni?

s7manbs8

Mihez kell manapság AC szervó ?

svejk

Azért nem olyan gyere cipó hamm bekaplak egy ilyen beüzemelése.
Ha levadászod valahonnan egy hasonló -mert általában ezek mind OEM termékek- adatlapját akkor el tudsz indulni.
Ha nem akkor, kideríted hány pólusú, megvizsgálod encoder vagy resolver van-e rajta.
ha encoder akkor milyen kommunikációjú, a rotor pozicíó jeladó külön HALL-os-e vagy belekeverték az encoder jelébe, ha külön hallos akkor 120 vagy 60 fokos.  
Hirtelen ennyi...

Aztán keresel egy feszültségben, áramban és kommunikációban hozzá passzoló BLDC vezérlőt,
kipróbálod azt a tizenpár bekötési módot mire eltalálod a fázisokat és hurrá. :)

zvw8as45

Szia mester!
Jól tedd el a skiccet(de meglehessen találni)
mert nekem is van 4 garnitúra a 603 bol!

jani300

Na ja ...
Van nekem 600 W os ,S31HNNA-HSNS-02 :(
Mindha nem is lenne ...
Próbálkozom egyenlőre a léptetővel , avval talán megyek valamire ...

designr

Jól méretezve a léptetőmotor sok mindenre elég..azonban ha valakinek nagy sebesség..nagy erő kell vagy a tévesztés nem megengedett akkor érdemes.
Régi fémipari gépet ha valaki átalakít,  oda esetleg egy óriás léptecs..de nem biztosan elég a 12Nm..egy 800w ac egy bolygóműves hajtóművel elvisz majdnem bármit..Normál nyomatékuk nem sok,de ezt tudják  3 ezres fordulaton is,és ha mondjuk a nyomatékot megtízszerezed egy hajtóművel és megszorzod még a kivhető max-al..amit ugye nem tud folyamatosan,de ugyis csak a gyorsításkor kell..az  50-60Nm elég..egyenletes mozgáshoz meg nem kell nagy erő.
gyorsaság pl lézeres gépeken..vagy ha sokat számít a mellékidő..gyorsjárat is marad..pontosság is meglessz.
Nem téveszt..Írjuk hogy a szervóknál nincs lépésvesztés..ellenben csak az van..különben el sem indul..viszont mindig utoléri magát.
Az adott alkalmazáshoz programmal beállítva hogy ez a késés a megengedett határon belül legyen..aztán mehet egész nap..

gab27

svejk

75g4f6b4

Dedikált csatlakozóval ellátott kábel megy a motorra. Erősítőnek az ACOPOS 1045 megfelelő. Úgy tudom nincs step dir bemeneti kártya hozzá. A vezérlő Automation stúdió -val programozható. Érdekesség kedvéért frekiváltóval is meg lehet pörgetni, ha csak az a cél.

svejk

frob

Ahha, köszi a válaszokat, akkor marad levélnehezék..., aztán egyrossz majd jól elcserélem egy tábla csokira, a méhtelepen :)