Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

Szasza43

Szia Svejk!

Nekem is vannak ilyen vezérlőim, és sajnos nem tudtam elindítani.
Tudnál bekötési és beállítási infót adni?

Előre is köszönöm.

svejk

Annyira azért nem tragikus, de nem egyszerű hozzá bármilyen vezérlőt is szerezni.
legnagyobb probléma azzal az Un 330 V-al van.  
100 V-felett már igen meg kell gondolnia az embernek az áramkörtervezést, nem véletlen a hobby vezérlők is 60-80 V körül járnak.

Ipari vezérlő meg megint nehezen beszerezhető.
Motorokat még csak csak kiviszik a vassal a MÉH-be, ott aztán ha van kapcsolat megvehető, de a vezérlőszekrények általában az erre szakosodott bontókba kerülnek teljesen más úton.
Oda aztán főleg nehéz bekerülni.
Ma már egyre komolyabban veszik a megsemmisítést, Egyre fiatalabb berendezések végzik így, féltik a know how-t.

svejk

Igen most már megy minden minden, bár a szabályzást csak érzésre állítottam be.

Milyen vezérlőd van?
Pontos típust írj le, legjobb ha azt amit a szoftver kiír.
Saját motorjai megvannak?

Magánban folytassuk...

svejk

De van még egy lehetőséged, Tibor45 szokott az ilyen motorokhoz gyártani vezérlőket.

Szasza43

frob

Köszi, megkeresem, még is csak jó lenne használni valamire...

Szasza43

zozo

Hátha valakinek létkérdés és beszáll a licitbe.

http://www.ebay.com/itm/Yaskawa-ServoPack-SGDS-01A72A-100watt-AC-Servo-Motor-Amplifier-CNC-DIY-Kit-Fanuc-/322067842105?" TARGET=_fnew>Yaskawa ServoPack SGDS-01A72A 100watt

Gabci

Szisztok.. Yaskawa sgdb hez az 1cn portra való kifejtő panelhez van rajzotok? Köszönöm forgasirany kapcsoló meg szabályzó poti menne rá

fa_kukac

Sziasztok. Keresek olyan embert, aki ért a yaskawa SGD SGDA sigma1 szervok beüzemelésében, megfelelő korrekt ellenszolgáltatás fejében, Nem kell fórumos ár, normál megfizethető árat mondjon, de nem csak ígéretek szintjén érdekel, olyan van sok.  Korrekt segítségért korrekt ár .
  Köszönöm!

svejk

Nem kaptam még levelet, pedig írtam én is neked.

mma6fim4

Sziasztok

Azt szeretném megtudni, hogy mi a lényegi különbség az egyfázisú és a háromfázisú szervomotor között. Gondolom másak a szempontok mint egy asszinkron motor esetén.
Köszönöm.

svejk

Az manualban minden infót megtalálsz.

svejk

Használ valaki Granit Device VSD vezérlőt?

Ehhez komolyan SPI / USB átalaktó kell?

A mezei FTDI chippes soros port nem jó neki?

z08dv9zyv

Sziasztok, 'Fanuc Servo Guide' program nincs meg valakinek?