Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

2dbfy8y

Ezt nem találom, küldhetnél róla egy képernyő mentést.

2dbfy8y

Sziasztok.
Valaki már hangolt be szervó motort smartjog-al?
Samsung ac servó 200W
Az a jelenségem rezegve jár,és mintha programban túl is futna.

2dbfy8y

[#falbav]
Megvan, ja ezt nem átírnom kell, hanem itt fogom látni, hogy mennyire is sikerült beszabályoznom.

s7manbs8

Itt görcsölünk már Pablóval egy ideje, és nem akarja az igazságot :)

Egyújabbgépépítő

Segítséget kérünk EL5-D0750 Leadshine szervo beüzemeléséhez.
Sajnos Gyuri nem elérhető.

2dbfy8y

Jó lenne rájönni a pontos behangolásra.
Csak hol is az a PID?
Jó lenne ha valakinek már lenne benne rutinja.

2dbfy8y

És igen! [#nevetes1]
Szervó megy mint az álom!
Köszi Tibor [#taps]
Mindenkinek csak ajánlani tudom az üzletkötést Tiborral.
Nem sok ember tesz meg ennyit érte, hogy az eladott holmija után a tökéletesen is működjön.
És sose gondoltam, hogy szervónál ennyit jelent egy jó behangolás. Léptetőt feldobtam, programot futtattam és minden egyből jó.
Azért szervónál kell tenni érte, hogy ez összejöjjön.

designr

Irtam..
Autotuningot ha megcsinálod az megmondja mennyi a rendszereden beállítandó inertia ratio..inercia arány
Ezt nem állítja be automatikusan..neked kell beirnod.
System gain kb 80-ra felveheted.Ez beállítja a 3 alap erősítést..
Fontos még ..az eddigi position feedback errort szinte nullára csökkentheted ha a position regulation feedforward gaint.. a jelenlegi 0-ról  a max(100) közelihez..akár 100-ra állítod..ekkor fog igazán 0 hibajelre szabályozni..Position command filternek is adhatsz  200-at az 1000-ből..
A te rendszered a szíj miatt más..talán nehezebb beállítani..nekem szinte 0-ra kihozta a hibajelet..

lari

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalta Lenze EVS9322 szervo vezérlő használatával kapcsolatban?
Az érdekelne, hogy lehet-e step-dir rendszerrel használni, esetleg egy step-dir átalakítóval?

designr

Minden beállítás..változtatás után futtass egy G kódot..Digit monitort pozició hibára beállítani..minél kevesebb annál jobb..a végén már csak irányváltáskor fog kiugrani a 0-ról pár puls-ra..

e3h0cv4ph

Sziasztok,
Kb. milyen árba lehet vásárolni egy AC szervó vezérlőt? Egy 400W-os motorhoz kellene, nyilván ha konkrét lesz a dolog, lesz típus is, de most egy tól - ig ár érdekelne (akár használt akár új vezérlőre gondolok)

Köszi.

designr

Inercia arány az fontos..nekem üres motornál 0.04  
Lineáron akár 5-8 is lehet..

lari

Nem is annyira az ára miatt linkelem, mint inkább a használhatósága, vagy az egyszerűsége miatt...  
http://www.distrelec.hu/hu/szervomeghajto-omron-sjde-04apa-oy/p/15422372?q=servo&page=11&origPos=10&origPageSize=50&simi=89.15" TARGET=_fnew>Omron servo

Én ugyan nem használtam ilyet, de azt írja a leírás, hogy nem kell hangolgatni, egyszerűen csak üzembe helyezni. Step-Dir bemenet...

2dbfy8y

nekem azt 1.9-re számolta ki, most 1-en volt
Köszi a gyors tesztet.
Itt PID beállítás létezik?