Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

Földi Péter

Igen, a motor típusát lehet, hogy nem írtam le. A típusa:  SGMPH-08AAA41

A Driver:
SGDH-08AE

Köszi az infókat, végig járom, amt tanácsolsz.

nffab2gnr

azután érdeklődőm,hogy ki használ CSD3Plus AC servo vezérlőt...esetleg UCCNC 300 párosítást. Esetleg az 50-es csati bekötése...step-dir, enable, végállások,stb

a pontos tipusa:CSD3_04BX2  RS Automation

Földi Péter

Még valami, amit elszúrtam az írásomban

A Breakout (Morvfer7-féle) Board PIn2-n a "PULS+" Pin3-on a "SIGN+". Itt kimaradt a (+), de ezt Te jól lekezelted.

Az invertáló jelek közösítve földre húzva. AZ invertáló "PULS-" és "SIGN-"-ok összekötve és a Breakout board kártya GND-jére húzva.

A Breakout egy független Ub=5V-os Nokia telefon tápegységtől kapja a tápot.

A Yaskawa (SGDH-08AE Driver)

(7)-es bemenetén a Breakout (2), azaz a PULS+,
(8) GND árnyékoló harisnyán

(11)-es tüskén a Breakout (3), azaz a SIGN+,
(12)-en GND az árnyékoló harisnyán

PN50A -nál 0x8170 -re
PN50B -nél 0x6548 -ra
PN000 -nál pedig 0x0010, azaz PULS üzemmód kiválasztva.

Factory reset után írtam át a regisztereket.

SON aktív bekapcsoláskor. Viszont ami fura, hogy enyhén brummog a motor, vagyis zümmög. De alig észrevehetően. Csak ha a kezemmel megfogom a tengelyt. Először azt hittem, gerjesztő áramok keletkeztek, aztán hálózati brummra gyanakodtam. A a MACH3-at és a PC-t kikapcsolva továbbra is fennáll. Ezt követően gondoltam arra, hogy talán az 1Ph alkalmazása (1 X 230V) okozhatja. Megcseréltem a drivert és a motort is egy-egy másikkal, de akkor is ugyanez.

Viszont JOG módba ilyenkor nem tudok lépni (OP NO...) üzenettel zár a driver. Ha visszamegyek POT/NOT -ba, akkor gond nélkül.

Remélem nem haragszol, hogy ilyen részletekkel traktállak és Korbendallas-nak is köszönöm,  ha olvassa a sorokat.

Üdv,Peti

Láttam olyan megoldást (de nem értettem) ahol az invertáló "-" jelek is befutottak a Breakout-ba, de ezt nem igazán értettem.

D.Laci

Sz.József

Ilyen vezérlőd van?

Nem olvastam mindent vissza, de ezt hogyan kellene értelmezni?(Pi2, Pin3)
""Pin2-n a "PULS+"
  Pin3-on a "SIGN" ""

designr

A 10mb  manual 31.oldalán megtalálod az 50-es I/O csati bekötéseit..UCCNC-vel Pablo használja..

svejk

Ad egy: Azért brummog mert pozicionál a szervo

Ad kettő:
Felejtsd már el a brekaoutos hóbelebancot!!!
Csak szívatod magad amíg nem érted az egészet.

Az első próbákhoz 230V hálózati feszültség, 3 szál drót és egy PC kell mach3-mal és mezei LPT prorttal.

De a PC-t és a mach3-at egy  dróttal és reszelővel is kiválthatod, azzal is tudsz step impulzusokat generálni.
Ez utóbbi esetben még egy laposelemérre is szükséged lesz.

3z3fhyubr

Hello! vettem egy yaskawa 400w servot és vezérlőt az lenne a kérdésem, hogy egy joystick segítségével szeretném a motor mozgását szabályozni fokozat mentesen. Milyen ötletetek van erre ? bármi érdekel :D Esetleg még olyan is hogy a joy által leírt mozgást meg is tudja jegyezni és vissza tudja játszani a motor. Köszönöm szépen.

svejk

De ha ragaszkodsz a bonyolult dogokhoz akkor keríts egy oszcilloszkópot és minden megvilágosodhat.

2dbfy8y

Igen használom.[#nevetes1]
De azért kellett a segítséged, na meg az 50-eres kábelnél jól jött a multiméter is.
Szerencsére belül már 3 sor van. [#nyes]
De szerintem végállásokat egyszerűbb az uccnc-ben bekonfigolni, igaz még én nem jutottam el odáig.
Pedig az új gépem is már megy kb 3 hónapja.

Sz.József

Ja, hogy a Pin2 Pin3 az a Breakout board-on van "emlegetve"...
Hát arra tényleg nincsen szükség...
Lásd előző két bejegyzést...

Pilot001

[#vigyor3]

Szintén  CSD3 02bx2    - plus

Nem tudok paneljáról JOG ot  indítani meg nem tudok max sebességet a motornak állítani.. gyári  5000 RPM.. 1500 ra vinném le.

Olyan mintha valami felhasználó üzemmódban lenne nem "rendszergazda"

[#boxer]

ANTAL GÁBOR

És én még azt hittem hogy csak én használom a reszelőt az élesztésnél   ( de hisz mindketten mindhárman Öveges prof könyvein  nevelkedtünk )
 A legtöbbet akkor reszeltem amikor az első tirisztoros gyújtást csináltam úgy 74 ben

designr

Nincs előttem a manual.. De sok beállítást csak az engedélyezés elvétele után enged..ServoON ban nem.. Pl autotuning..de szerintem Jog is ilyen..nézd meg kérlek..

ANTAL GÁBOR

küldtem egy privát üzenetet  ...