Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

Földi Péter

Hát lehet, hogy a "Shenzen"-i meghajtókat is lehetett volna opto coupler nélkül működtetni, ebben lehet valami. Az előadó úgy vállalta a garanciát a KIT-re, ha az általuk leírt módon a BB25 -el kerül meghajtásra a driver az eredeti leírásukkal egyetemben.

Jogos meglátás, valószínűleg a TB-s sorozatú Step. drivereknél mindnél van OC-s leválasztás. Őszintén szólva nem is próbáltam nélküle.

Megjött a csomag, 1 óra alatt már ment is a 4 tengely.

Azért a Kínai driver integrált O.C.-s bemenetében annyira nem bíznék továbbra sem, ott inkább használnám a BB25-öt. A manó tudja már...

c2nsu773m

Nem lenne rossz dolog egyszer kivesézni , hogy egy ilyen szervó vezérlőnél tulajdon képen mit is kell beállítani!

Földi Péter

Délután fogok kimenni én magam is a műhelybe, de szerintem nem lesz gond. A BB volt itt a nagy kérdőjel, teljesen beleéltem magam, hogy erre szükség van (BB).
Közben meg is feledkeztem arról, hogy a bemenetek amúgy is OC-vel galvanikusan leválasztottak.

Ahogy írtad is, pontosan úgy van bekötve a szerkezet.

Tegnap a PC-m megadta magát, befagy a MACH3 indítás után az egész OP rendszer, így egy telepítés után fogom indítani a ketyerét. Ha beindult, írok. De menni fog, nem lesz gond. A címzések rendben vannak a Sigmawin szerint is. Maszkoplás rendben. Mennie kell. Bárhogy is, leírom, mit láttam.

Köszönöm MIndenkinek a taácsokat!

zozo

Erre a témára is jó lenne egy tanfolyás, mint a Fusion360-ra. Csak ki vállalná be?
Én még fizetősben is benne lennék.

svejk

Ja, hogy még a PC-d is bozonytalansági faktor?
Akkor első próbára laposelem, reszelő.
Ha azzal már megy akkor majd ráérsz a PC-szoftver párost faragni.

c2nsu773m

Földi Péter

Igen, ami lehetett az el is romlott. Mármint a servo-n kívül. Most élesztem a 478-as lapkát. Találtam még egy alaplapot, így WindowsXp+Mach+ próba sorrend következik.   :-)

A moci szépen forog, a beállított sebességen (PN304). Itt még úgy néz ki, minden rendben. [#nevetes1]

designr

Venni kell egy step-dir-es korrekt,leinformálható akár kis teljesítményű szettet..óvakodni kell(kezdőként) a ritka,hiányos,nem kipróbálható daraboktól..
Aztán kezdődhet a játék.
A mi céljainkhoz nem szükséges mérnöki tudás,bár a legtöbb vezérlő lehetőségei messze felülmúlják a hobbisták igényeit.
alap beállításokat nem nehéz kigyakorolni..aki meg spec dolgokat akar..határ a csillagos ég.

Földi Péter

Minden működik, az új PC, Servo-k,Driverek, Mach3. Szóval a BB volt a nagy buktató, ahogy Te is mondtad.Még egyszer köszönöm Mindenkinek aki segített! Üdv,Peti

c2nsu773m

Igen , ezekre az alap beállításokra gondoltam volna én is.

nffab2gnr

azután érdeklődőm,hogy ki használ CSD3Plus AC servo vezérlőt...esetleg UCCNC 300 párosítást. Esetleg az 50-es csati bekötése...step-dir, enable, végállások,stb

a pontos tipusa:CSD3_04BX2  RS Automation

svejk

Nagyon kevés ember ért itt hozzá, sajnos én is csak sejtem a dolgot mint macska az esőt. :(

D.Laci

c2nsu773m

Mindenki a saját módján beállítja  és örül , hogy megy.
De ha talán mindenki elmondaná hogy mit miért csinál , akkor még talán egymástól is tanulnánk!
(Mindig úgy érzem , hogy ez az AC sz. beállítás valami titkos dolog és nem megosztható.)

designr

" mindenki elmondaná hogy mit miért csinál "
Hát megkérdezzük Svejket [#taps]..ő érti is..