Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

designr

A 10mb  manual 31.oldalán megtalálod az 50-es I/O csati bekötéseit..UCCNC-vel Pablo használja..

c2nsu773m

Lehet hogy ebből él, és ha elmondja akkor nem lesz munkája?

3z3fhyubr

Hello! vettem egy yaskawa 400w servot és vezérlőt az lenne a kérdésem, hogy egy joystick segítségével szeretném a motor mozgását szabályozni fokozat mentesen. Milyen ötletetek van erre ? bármi érdekel :D Esetleg még olyan is hogy a joy által leírt mozgást meg is tudja jegyezni és vissza tudja játszani a motor. Köszönöm szépen.

guliver83

2dbfy8y

Igen használom.[#nevetes1]
De azért kellett a segítséged, na meg az 50-eres kábelnél jól jött a multiméter is.
Szerencsére belül már 3 sor van. [#nyes]
De szerintem végállásokat egyszerűbb az uccnc-ben bekonfigolni, igaz még én nem jutottam el odáig.
Pedig az új gépem is már megy kb 3 hónapja.

zozo

Igen, már majdnem vettem én is egy összehangolt párost tanulás céljára, csak nekem felesleges 300W feletti szett, 100W alatt meg nem árultak ilyet még.

Pilot001

[#vigyor3]

Szintén  CSD3 02bx2    - plus

Nem tudok paneljáról JOG ot  indítani meg nem tudok max sebességet a motornak állítani.. gyári  5000 RPM.. 1500 ra vinném le.

Olyan mintha valami felhasználó üzemmódban lenne nem "rendszergazda"

[#boxer]

svejk

Ne baszogassatok má'!
Nem akarok szakmaiatlan "szerintem"-eket leírni, volt nekem az ilyenekből már elég bajom.

Egyébként az általunk használt step-dir rendszerben a szervok csak félkarú óriások, az igazi akkor lenne ha a mozgásvezérlő kapná a visszacsatolást.
(ez miatt nem is lehet minden körülmények közt tökéletes pályakövetést kapni a mi rendszerünktől)

designr

Nincs előttem a manual.. De sok beállítást csak az engedélyezés elvétele után enged..ServoON ban nem.. Pl autotuning..de szerintem Jog is ilyen..nézd meg kérlek..

ANTAL GÁBOR

Azon gondolkodom hogy hány éve is vettem az első ( és nem is Ac) hanem DC szervómat . Hát saccra úgy 6-7 . Az egy Mammuth
volt a cnc drive ősétől . Aztán  vettem egy Granite devicét majd  Sneci féle E240  aztán Klaviós kínai ( valmi D betűs) jött az első  AC ( pont Svejktől )

Kiforrott véleményem van a dologról : szerintem elsőre egy kezelhető DC szervóval kell kezdeni ( aminek van olyan grafikus segédprogramja ami elősegíti a PID beállítást .
Kapásból 3 javaslatom van : A CNC drive sárga DS termékei , a Sneci féle E 240 eshez csinált driver és a Kozo féle SMC

Elsőre ezen kell gyakorolni .  Rengeteg dolog kibukik az elején :csatlakozás a Com porthoz , virtuális COM port létrehozása FTDI chippel szerelt kütyüknél. Vonaladó vonalvevő, helyes encoder irány és nem utolsó sorban maga ha hangolás .
Azután jöhet az első AC . Azokból a omron/ yaskawákat ajánlanám a megfelelő sigmawin programokkal . Ha valaki végig megy a rögös úton akkor az már gyerekjáték lesz

Persze ha az encoder rögzítésénél hiányzik egy csavar a tengely végén akkor lehet szívni ( Svejk érti hogy mire célzok és köszönet még egyszer az akkori supportért )

designr

A  beállításokat én mindíg a szoftverével csinálom..egyszerű..átlátható..ez a panelről  menürendszerben neke. soha nem jött be..

guliver83

"""Ne baszogassatok má'!
Nem akarok szakmaiatlan "szerintem"-eket leírni, volt nekem az ilyenekből már elég bajom.

Egyébként az általunk használt step-dir rendszerben a szervok csak félkarú óriások, az igazi akkor lenne ha a mozgásvezérlő kapná a visszacsatolást.
(ez miatt nem is lehet minden körülmények közt tökéletes pályakövetést kapni a mi rendszerünktől)

Ha jól tudom a Linuxcnc tud olyat, vagyis van olyan kártyája hogy encoderrel figyeli hogy pontosan le lépte e az adott lépést legyen az STEP/DIR rendszer vagy akár analóg szervó vezérlő.
Jó lehet ez szerinted?

Pilot001

[#taps][#taps][#taps]

Közben már belenéztem meg leszedtem a PC konfig progit.

A SERVO ON   ban volt mindig és akkor nem engedi tényleg.
Persze ezt egy bemenet átállítással kikapcsoltam.. mán penleról is megy ami kell :)  
De most laptoppal berhelem mi mit csinál [#hawaii]

svejk

Minden bizonnyal, de én sajnos fű vagyok a Linuxhoz (is). :(

shpilkaivan

Szép estét mindenkinek.
Hozzájutottam a következő szervó vezérlőhöz, az lenne a kérdésem, hogy mach3 alatt működésre tudnám bírni? Hogyan kellene bekötni ( be lehet e egyáltalán). Ha működne akkor egy negyedik tengelyt szeretnék majd csinálni servo motorral. Nem értek a szervómotorokhoz egyáltalán sajnos.