Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

És még egyszer köszönöm Dezsoe kolléga sok-sok segítségét, ami nélkülözhetetlen volt, hogy minden úgy működjön ahogy azt szerettem volna.
Csaba![#worship]

Közben leteszteltem az UCR200-as távirányítót is. [#eljen]

zozo

Érdekesen alakul...  [#kacsint]

Vannak már kabátgombok, szivarzseb, díszzsebkendő , csak a kabát várat magára :)

No, amiért írok, sztem nézd meg a Gravomark által hirdetett vákuumasztalt.

gaben

Sajnos amíg nincsenek nálam a híd felszereléséhez szükséges anyagok, csak az elektronikával tudok foglalkozni.
De én már ennek is nagyon örülök, hogy eljutottam idáig, mert szépen sorban minden a helyére és persze tesztelésre kerül.

Láttam azt az asztalt, de annyira nem tetszett.
Én ilyen típust akarok a géphez majd vákuumasztal

gaben

Tegnap este végre megmozdult az első próbaképpen bekötött léptetőmotor.
Az érzés leírhatatlan. :)

vjanos

dezsoe

A két vége már megvan a gépnek, már csak össze kell kötni. [#wave]

gaben

Sirnyeteg mester elsiklott a rendelésem felett, emiatt késnek a  mechanikai alkatrészek.  [#nevetes1]

gaben

Tudom, hogy ez csak számomra fontos, de azért megosztom az élményt. :)

[yt]5usXfvrQOTA[/yt]

gaben

Az új síkmaró is kiválóan teszi a dolgát.

zozo

Szép felület valóban... de pláne milyen lenne, ha tökéletesen függőleges lenne az asztalra a szerszám tengelye. (nem csak az egyik irányú félkörívek látszanának)

Persze ritka ám, amikor ekkora maró tök síkban dolgozik :)

gaben

Biztos van benne egy kis lógás a jobb oldalára, mert amikor a másik irányból jövök vissza, akkor szinte semmi karistolás nincs a bal oldalon.
Egyszer majd talán eljátszok vele, hogy függőlegesre kalibráljam.
Csak azt nem tudom, hogy mit kellene etalonnak vennem.
Talán az orsótengelyt, mert végül-is az lenne a legjobb a marás szempontjából.
A fecskefark sínekben nem bízok. [#fejvakaras]

gaben

Ma délután befejeztem a motorvezérlők bekötését az UC300-5441-es panelra.
Az X és X' tengelyek Step-Dir jeleit párhuzamosítottam és egyelőre csak kopaszon le is teszteltem két léptetőmotorral.
Úgy tűnik szépen futnak együtt, de persze a próba majd élesben lesz, ha meglesz az X tengely mechanikája.

Szalai György

Áhhh... Ez csak drót.
Alig várom már a ,,mechanikaépítés" folytatásos teleregény következő epizódját.

guliver83

Jól látom, hogy ott valami fém gége van a sarokban?

gaben

Jó jó, tudom, hogy a madzagolás nem éppen látványos, de amikor egy betöltöm az egyik rajzom G kódját és arra elindulnak a léptetők.... ;)
Az bizony nagyon kellemes érzés és újabb erőt ad a továbbiakhoz.