Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Szerény véleményem szerint  sok hűhó semmiért.... a gyanta képlékeny anyag, merevítés (üvegszövet, homok stb. nincs benne) Ha erre most rá tennéd a lemezt és lehúzatnád síkba, szerintem rövid időn belül arra lennél figyelmes, hogy a csavarokat utána kell húzni.... ha jól rémlik még autógitt is van a fém- gyanta között. Vajon a majdan keletkező rezgések hatására a gyanta nem fog engedni? Ha nem fúrsz úgy 300 furatot, csak mondjuk 10-et (a zártszelvénybe meg szegecsanya jelleggel be van hegesztve az anya), de oda ahol felfekszik a kazánlemez, és ügyesen hézagolsz, elérted volna a hozzávetőleges egysíkúságot. A kazánlemezhez meg mehet fogatni a lin. sínt. Eleve a kazánlemez táblában is rendelkezik egy kis domborúsággal, ezt lehúzatva lehetett volna "egyengetni". Tudom mazohista vagy, ezt már azóta sejtem mióta láttam az első csiszagépeket.  [#nyes]

gaben

Én csak próbálom kihozni ebből a legjobbat, már amit hobby szinten ki lehet.
Még, hogy én mazochista??? [#vigyor]

guliver83

Szerintem is gyanta nélkül is meg lehetett volna csinálni jól.
De látszik, hogy van időd vele szórakozni és a maximumot kihozni belőle.

guliver83

Lehetséges, hogy ennyi idő alatt a lineáris sín alatt, már be is hántoltad volna a felületeken. [#eljen]

gaben

ÁÁÁÁ, nem hinném, hogy bohóckodnék még ezzel is.
Simán lecsiszolom és leellenőrzöm egy tusírléccel a felületet.
Ha ezzel sem lesz jó, megy a kukába az egész! [#nyes]

vadember

Azért ekkora felületet nem tusírléccel ellenőriznek, hanem tusírlapon tologatják.

gaben

Az lenne az igazi, de ugye még mindig a hobbyCNC-ről beszélünk. ;)
Valszeg én is túltolom picit, de ez az én problémám.
Ha belefogok valamibe, szeretném a legjobbat kihozni belőle.
Számomra ez nem munka, hanem kikapcsolódás egy stresszes nap után.

PSoft

Meg kéne kérdezned a fórumgazdát, hogy...

Nincs-e véletlenül egy kb. 1800x 1000 mm-es, 20 mm vastag, füstszínű, síküveg lapja.:)

Nekem sokáig volt...Ő vitte el  tőlem, évekkel ezelőtt.:)
(egy nagy batár asztalnak az üveglapja volt, egyedül, mozgatni se tudtam)[#nevetes1]

gaben

Egyre jobb ötletek születnek. [#nevetes1]

Köszi Béla, de maradok az eredeti elképzelésnél. [#wave]

gaben

Egy fárasztó péntek és egy kis kerti munka után, jólesik újra foglalkozni a hobbival.
Konkrétan a marómotor hűtőkörének a hőmérséklet jelzésének álltam neki.
Svejknek üzenem, hogy a Gewiss dobozhoz rendeltem gyári szerelőlapot, mert nekem is elegem lett abból, hogy semmit sem lehet kulturáltan rögzíteni abba a nyomorult műanyag nútokba. ;)
A LED hőmérséklet kijelzők DC 12V-al és Pt100-as Röemer hőelemekkel fognak működni. Illetve ebből a dobozból kapnak külön 230V-os (főorsó működéskor) vezérelt tápot a hűtőventillátorok és a szivattyú is.

svejk

Majd firkants valami katalógus, vagy rendelési kódot!

gaben

Sajnos nem jött meg ma az enyém, de remélem jövőhét elején ideér és akkor lefotózom. [#wave]

gaben

Szia svejk,

megjött a szerelő lemez, cikkszám is rajta van.

svejk

Köszi!

Azt hittem cikornyásabb.
Ez hogy rögzül a dobozban?
Az eredeti felfogató csavarral együtt?