Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Precíz egy krapec vagy![#eljen]
Királyság![#eljen]
Ezt így kell csinálni![#worship]
Grat!

gaben

Köszi szépen, örülök ha tetszik és remélem hasznát is tudod venni.

Üdv, Gábor [#wave]

happisusu

gaben

A tesztalany bebizonyította, hogy a fúrás nem lesz jó ötlet. Mindenképpen valamit bele kell dugnom a furatokba, amit aztán könnyen eltávolíthatok.
A felület amúgy már egész kemény, sajnos a gyanta kötésekor a levegő hátráltató tényező, nem úgy, mint a festék esetében.
Illetve az alacsony hőmérséklet a műhelyben, 15 foknál még nincs melegebb.
20 fokon ez lényegesen gyorsabb lenne.
Ráadásul elkövettem egy hibát, mert az állvány tetejének autokittel való kihúzása után (amire kértem összeférhetőségi szakvéleményt) a zsalu hézagait egy a polcról levett stukkó ragasztóval töltöttem ki. Azt hittem ez jó lesz, mert gyorsan és keményre köt.
De a tesztalanyon látszik, hogy a gyanta felmarta ezt a vékony réteget, tehát nem lesz stabil a két felület érintkezése.
Emiatt az egészet szétkaptam, lecsiszoltam azt a nyomorult ragasztót a kittről és most már csak ezt fogom használni.
Ez persze sokszorosan megnöveli az időt mire elkészül.
Kárpótlásul a végeredmény jó lesz.

000000000

Milyen gyanta hogy ilyen könnyen törik?
Epoxi+ kvarc homok vagy cement még kalapács alat is alig törik el...

gaben

Ez poliészter öntőgyanta és direkt nincs benne semmi töltőanyag, mert akkor nem terülne el a felületen. ;)
Nekem is van olyan kvarchomokkal töltött gyantám, ami brutál erős, de az nem ide való.
Egyébként meg nem lepődtem meg azon, hogy a szélek közelsége miatt el fog törni.

000000000

Értem!
Észter olcsó de sajnos van rossz jelemzőkel bir rideg idö távlatéval reprdezik is öntés után zsugorodik ha ez nem gond célnak megfelel...

happisusu

Előfúrni 2; 3- m/m -es fúróval?
a vakdugózást, hogy fogod eltávolitani a helyéröl az is megér egy próbát ha rideg a gyanta könnyen törhet akkor is.

gaben

A vakdugókat még a teljes kötés előtt ki kell szednem.
Vagy nem, de akkor valamilyen parafa szerű anyag fog kelleni. Mire odáig jutok, kitalálom a megoldást.

Szalai György

Mintha a poliészter gyanta nem oldaná a hungarocell-t. Lehet, hogy jó, dugónak?

gaben

Nem tudom Gyuri, ezeket is tesztelnem kell 1-2 napon keresztül.
Ha találok megfelelő átmérőben, akkor jó lenne hungarocell is.

000000000

érszer gyanta oldósze: Észter...xilol...toluol..aceton folyositja a nikelelt...

zozo

Dugjál gyertyákat a lyukakba :)  Aztán kifúrod, a maradékot hőlégfúvóval kimelegíted.

gaben

xt79ipd3

Ez volt eszemben nekem is. De az epoxy kötésekor keletkező hő nem olvasztja ki a viaszt? Mekkora furatokról van szó?