Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Jól látom?, hogy lehet dönteni is??

gaben

Köszi Béla,

megtisztelő a jelző. [#worship]

Üdv, Gábor [#wave]

gaben

Szia,

köszönöm.

Sok gépet készítettem már magamnak, de még sincs egy sem, mert az összeset elvitték idáig. [#vigyor]

Majd egyszer talán lesz sajátom is.
Bár annyira nem hiányzik, gép építéshez annyira nincs rá szükség.

És igen dönthető nem csak az tárgyasztal, hanem a revolverfej is.

zozo

Frankó! Jókora motort tettél rá!
Úgy látom, kicsit mindig módosítasz. Volt már 2 egyforma? Lassan meglesz a végleges, mindent-tudó verzió[#wink]

gaben

Szia Zozo,

igen, egy 1,5kW-os 4 pólusú, nagyperemes moci van rajta. Ezzel akkora nyomatékot kapok, hogy nincs ellenfél, még nagy felületű fa csiszolásakor sem. ;)
Amúgy volt sok egyforma gépem, a tavalyi modellt ez váltja és ma elkészültem a kisgépem utódjával is. :)

Természetesen tökéletes és minden feladatra alkalmas gép nem létezik, ezért is csinálok 2 fajtát.

happisusu

Ha figyelek, és figyelek, akkor ez a " Csiszagép 4.0" ??

gaben

Szia,

ez csak simán kisgép, nem kapott számot, mert az első konstrukció is olyan sikeres volt, hogy csak minimális ráncfelvarráson ment át.

üdv, Gábor [#wave]

gaben

A mai kertészkedés után, még volt kedvem beszabni és lerögzíteni az MDF lapot a gépállvány alsó részébe.

zozo

Jó levegős lett ott a lábak körül, -nem fog megizzadni a lába :)

izbeki

Jó neked, én két napi kertészkedés után alig élek,
mindenem sajog(nem szokta a paraszt...).
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

gaben

A hegesztési varratok miatt hagytam el annyit. A jobb oldalon meg simán elszámoltam. :D
Nekem sem tetszik, de most már így marad.
Az a baj, hogy nálunk csak egész táblát adnak, nem lehet kis darabot vágatni.

zozo

Barátom szokta volt mondani:
-Aki hibát talál a munkámban, nyalja ki a seggem...

Aztán senki sem látott benne hibát  [#nevetes1]

PSoft

Nézem a képeket...

Mondom, mekkora gép is lesz ez?
(egyik képen sem látlak a váz körül, hogy viszonyíthassak):)
Tíz lapot tekertem vissza, nem találtam a "titkos" számokat.
Vagy csak...átsiklottam fölötte.[#nemtudom]

gaben

A gépállvány mérete: 1500x800x800mm, de az asztalon kerül elhelyezésre a laptop ami 500mm helyet kíván. Illetve ez alatt lesznek a villamos elosztó szekrények is.
Szóval a marógép számára 1000x800mm-es helyet terveztem. A nettó megmunkáló terület pedig kb.: 700x500mm-es lesz.

PSoft