Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

hrplussz

Sziasztok

Én is itt tanulom ezt a hobbit, tőletek, a gyantaöntést is.
Utólag köszönet a sok jó ötletért.

Két hete csináltam, zártszelvény vázra, rétegelt lemez zsaluval, a belső falára cellux ragasztás, a hézag kitöltést mester karosszéria tömítővel ami nagyon jól tapadt a zárszelvényhez és vizes szivaccsal le lehetett törölni.
Nem marta meg a gyanta (ec141), teljesen jó lett.

Csuhás

Ok, feleslegesen aggódtam, az a 160kg meggyőző érv.

gaben

Jó kis program ez a műhelyben.
Én Bodysoft poliészter kittet használtam, csak azt csesztem el az elsőnél, hogy nem ugyanebből az anyagból csináltam a hézagkitöltést.
A gyanta meg ez a cucc természetesen kompatibilis egymással.
De legyek már túl ezen, mert végre neki akarok állni az összeszerelésnek.
Az sokkal izgalmasabb lesz, mint ez a hézagolas, szintkiegyenlítési mizéria.

wkbgzy80t

Az EC141 az nem epoxi?

Az epoxi nem mar meg szinte semmit, ellenben a poliészter gyanta erős oldószer, 40+% sztirol.

Viszont az epoxi nem köt a poliészterhez...vigyázat...

zozo

Hát ja, 0,1 - 0,2 - 0,4-es trombita-rézlemezzel már rég kibejlagoltad volna a váz meg a vaslemez közti rést. Csak akkor semmi bonyodalom a dologban [#kacsint]

PSoft

gaben

ÁÁÁÁÁ, a probléma nem ilyen egyszerű ám.
Ha láttad volna a lemezt amikor a vázon volt.....
Mindenképpen kell egy egységes sík felület, amire biztonsággal le tudom húzatni az alaplemezt.
De a lényeg, hogy a vége felé járok a dolognak, innentől kezdve happy lesz minden. [#vigyor]

gaben

Na kérem, túl vagyok az öntésen.
Most 2 hétig hagyom keményedni a gyantát, aztán kis kozmetikai csiszolás és mehet az összeszerelés.

Szalai György

Kééét Hééétig?
Nem fogy el a türelmed? [#vigyor2]

gaben

Már most elfogyott! [#vigyor]
De a tesztdarab utáni tapasztalat ezt mutatja.
Bár az is igaz, hogy most már jóval melegebb van.
A legrosszabb ennél a típusú gyantánál, hogy a levegővel való érintkezés lassítja a kötést.
Unatkozni addig sem fogok. ;)

svejk

Csak kis kozmetikai csiszolás?
Én meg azt hittem az egészet tusírléccel és gépbeállító vízmértékkel végig kell pásztáznod és aszerint faragnod/csiszolnod.

gaben

Jó, hát nem akartam részletezni a menetét.
De valami hasonló metódus szerint fogom csinálni a felület csiszolását.
Viszont se tusírlécem, se gépbeállító vízmértékem nincs.
A múltkor láttam az építők boltjában egy kőműves lécet, ami aluprofilból készült.
Na az talán megfelelne az egyenesség ill. sík felület ellenőrzéséhez. [#fejvakaras]

svejk

Amilyen igényes vagy szerintem nem. :(

gaben

Akkor valakitől lízingelnem kell egy lécet. [#circling]

gaben

Ebben a jó időben, sokkal gyorsabban köt a gyanta, mint a múltkor.
Reggel kellett kihúznom az összes tiplit és pont jókor, mert még aránylag könnyen elvált a gyantától.
A felülete még tapad, viszont elég szilárd annyira, hogy a zsalunak használt festőszalagot is leszedhessem a vázról.