Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

happisusu

PSoft

A sonkákat leakasztottad, vagy...elfogyasztottad a nagy emelés előtt? :)

Az utolsó fotón, alul a csavarfej...
A furatok, direkt kerültek a szelvény szélébe?
Ha igen, talán így nem fognak hiányozni a szelvény esetleges "behorpadását" gátló, behegesztett, vastagfalú cső, vagy esztergált betétek.

gaben

Az már elfogyott sajnos, de a múlthéten lógott itt egy vaddisznó. ;)
A racsnis emelőt azért csináltam és most piszok jól jött a 60kg-os lemezhez. ;)

Igen, bár a csavarokat minimálisan fogom csak meghúzni, szóval nem fogja behorpasztani a zártszelvényt.
Rengeteg van belőle és így eloszlik majd a terhelés.

Szalai György

Milyen módszerrel sikerült ellenőrizned a gyanta egysíkúságát és mekkora hibával lett az?

gaben

Még semmivel, egyelőre próba van, így csak szemre történt.
Majd tusírléces ellenőrzés lesz.

gaben

Ma is haladtam picit.

rfkb7vfj

Kedves Gábor!

Szertnélek meg kérdezni, hogy szalag csiszoló gyártást vállalnál-e esetleg? Láttam itt az előzményekben, hogy gyártottál és nekem is szükségem van egy gépre amivel csőáthatást tudok csiszolni stb. Ha tudnál ebben segíteni örömmel venném! Üdvözlettel: Tohai Sándor +36702579844

gaben

Fűnyírás után még maradt kedvem vezetékezni. Most már az erősáramú szekrényről él a vezérlő szekrény is.
UC300ETH is összehozva a laptoppal, frekiváltóval illetve az UCCNC-vel.

gaben

A hűtőkör vezérlését is sikerült befejeznem.
Ha a frekiváltó kimenete aktív, zárja a beépített relé MC-MA kapcsait, ami vezérli a DC 24V-os Finder relét és ez ad tápot a szivattyúnak és a hűtőre szerelt ventilátoroknak.
A Pt100-as ellenállás hőmérők pedig küldik a jelet a LED kijelzőknek.
Hűtővíz persze még nincs a rendszerben, az még odébb van.

PSoft

"A hűtőkör vezérlését is sikerült befejeznem."

No jó, de előtte...mit csináltál?[#nevetes1]
Amúgy meg...[#eljen]

gaben

Tudod, te, hogy mennyi madzagot kellett a helyére tenni ezért??? :D

Meg azt a sok (2db) [#vigyor] aluidomot méretre vágni, kifúrni, stb.....

Amúgy két órám volt erre ma délután összesen.
Piszok lassan megy ez így, hogy az embernek alig marad ideje a hobbijára. :(

PSoft

Én már, nem pakolnék az asztal alá semmit!:)
De Te még...fiatal vagy![#nevetes1]

gaben

Én sem, bár egy vákuumkompresszornak még el kellene férnie a másik oldalon. [#nevetes1]
Értettem a burkolt célzást. ;) [#vigyor]

Egy ilyen kis masinára gondoltam, ez nem sok helyet foglal, illetve minimális rezgést visz a rendszerbe.

PSoft

[#papakacsint]
Lehet, volt már róla szó, de...
Lusta vagyok visszaolvasni.:)
A vákuumasztalod, milyen lesz?
Saját tervezés az is, vagy valami gyári megoldás választasz?

gaben

Huhh, hát, vannak elképzeléseim egy sajátról, de lehet, hogy első körben veszek egyet a Klaviónál és azt fogom beüzemelni.
Aztán később majd biztos tervezek egy saját verziót is.
Bár nagyon tetszenek az MDF-ből készült verziók (youtube), de úgy gondolom a gépem konstrukciója miatt mindenképpen egy masszívabb alumínium-ból készült darabot fogok csinálni.