Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

svejk

PSoft

Hogyan, hogyan, hát...

Azokba a "nyomorult műanyag nútokba."[#eplus2]

svejk

gaben

Ahha, a mellékelt 7db lemezcsavarral rögzíthető, bár csak 6b kell belőle.
Van egy tartalék, mert a (gondolom) földeléshez való furatba nagy.

svejk

No baszki ez így sz@rt se ér, már megbocsáss... Azt hittem Psoft csak viccel. :(

gaben

Nem értem a nyűgödet, teljesen korrekten meg lehet húzni a csavarokat. Nem a nútokba, hanem a rendes csavarhelyekbe mennek a lemezcsavarok.

svejk

gaben

Egy picit ma is haladtam, még ha csak egy órácskám volt a bütykölésre. Hűtésvezérlő ill. hőmérsékletjelzők előkészítve a felszereléshez.

Révész Richárd

Ezért a pár sorkapocsért kár volt szerlapot rendelni.
Megfelelő csavarral a kalapsíntis tuttad volna rögzíteni a kettő furatba.

Itt egy kép, sok ilyet csinálok.

gaben

Miért lett volna kár?
Én is sokat dolgozom gewiss dobozokkal, de itt most nem középre került a kalapsín.
Mint sok minden más, ez is szándékos tervezés eredménye és nem a véletlen műve. ;)

Révész Richárd

Oké, igazad van. Már megszokhattam volna a precizitásod.
[#wave]

PSoft

De ronda szőrös az a pucér sodrat!:)

PSoft

Egyébként, nekem sose volt probléma a gewiss dobozban rögzíteni.
Ha megfelelő méretű lemezcsavart választasz a hornyokhoz, elég tágak a lehetőségek, szerelőlap nélkül is.

Révész Richárd

OFF!
Elfogyott a zsugoricső, nem volt kedvem 6 méterről lemászni.[#nyes]
ON!

gaben

Ma sikerült elég szépen síkba csiszolni a műgyantát.
Mindjárt meg is ejtettem egy gyors házasítást is, hogy lássam mennyire passzolnak a csavarok furatai, amik alulról húzzák majd le a lemezt.
Pár darab után úgy néz ki, hogy tökéletes.
Persze munka lesz még a végleges helyre illesztéssel, de legalább mostantól látványosabb lesz a projekt.