Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Gábor ! nézegetem a fotókat(ott ahol visszatükröződik a fény )  Odaképzelek egy tükröt . Nem azt látom a fotón.. Olyan mintha buborékos  ( egyenetlen ) lenne a felszín  Vagy ez optikai csalódás ??

gaben

Szia Gábor,

persze, ezért kel majd lecsiszolnom.
A lényeg, hogy az állvány több mm-es egyenetlenségei megszűntek.

svager

Nem lehet most rárakni a lemezt míg még képlékeny a gyanta ?
Megspórolnál egy rakás csiszolást [#nemtudom]

gaben

Épp ezen gondolkodtam a múltkor én is. [#vigyor]
Annyit nem rontanék a helyzetemen szerintem. [#fejvakaras]

svager

Találtam egy érdekes,és könnyen kivitelezhető megoldást a sík beállítására.(csak sok hely kell hozzá)

[yt]qaN2mt0cl9E[/yt]

gaben

Köszi majd megnézem később.
Egyébként a gyanta már nem képlékeny, de több szempontból sem megoldás a lemez ráhelyezése még.
Az oldalakat és a tipli helyeit le kell csiszolni, mert csúcsosak és maga a felület sem egyenletes.
Maradok az eredeti elképzelésnél, mert most amúgy sem érek rá és elég macerás lesz a csiszolás is.

zozo

Lehet, hogy üvegesnél találnál valami vastagabb sík üveglapot. Aztán tusírozhatod is :)

jani300

Ok .
Hogy én ezen mennyit filóztam hogy a francba megy rá a lap ,mikor nem is lógnak ki a csavarok :)
Az anyák gondolom önbiztosítósak ,és akkor nem állítódik el .Az alap keret akkor is gyengusznak tűnik , de érdekes azért .

Szalai György

Nézem a képeket és figyelem a fénytörést, amit a felszín hullámossága okoz.
A széleket leszámítva, én ezt a hullámosságot a tized milliméteres kategóriának érzem.
Kell azzal neked törődni? A lemez úgyis integrál majd.
Szerintem, ha egy smirglivel lekerekíted a gyanta felfutás létrehozta széleken, már akkor is elég egyenes lesz a lemez alá.

Szalai György

Van neked szép gránit ablakpárkányod?
Ha esetleg nem volna még, akkor most jó hasznát vennéd.
Az egyik felére csiszapapírt ragasztva kész is a nagy síkbacsiszoló szerszám. Nyomni se kell nagyon.
Szerintem a ház asszonya biztos szeretne gránit párkányt, szép széleset, amire sok virág fér. [#vigyor2]
(Ármánypárkány)

gaben

Van ablakpárkányom, bár műkő és nem gránit, de a virágok a kertben vannak. ;)

Első körben megpróbálok szerezni egy tusírlécet valahonnan, bár ez a gránitlap jó ötlet.
Felhívok 1-2 sírkövest, hátha eladnak e célra is belőle. [#wave]

Csuhás

Alighanem a sírkövek nem század pontossággal készülnek, szóval ha ott jársz fektess egymásra pár jónak látszó gránitot és mondjuk próbálj közéjük dugni egy hézagmérőt.

svejk

Van ám fórumtársunk is sírköves, vagy legalábbis ott forog a gránitlapok közt.
De Ő szerinte is ezek a lapok nem síkok.

istvan3

Kértem már sírkövestől gránitot, beállítási célra, sajnos nem jó. Hiába tűnik sínak, enyémben pl volt 1mm hajlat 70cm-en.

Viszont 10mm-es síküveg az elég pontos. DIN874/1-es vonalzóhoz mérve 1-2 század differenciát mértem egy 60x40cm-es darabon.

svager

Ha eljössz érte(Budaörs) tudok adni kölcsönbe lécet.