Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

Sziasztok,

megjöttek az újratervezett lemezek a lézerestől.
Menetelés, csapos süllyesztés után mehet is a köszörűshöz, hogy a lehető legpontosabban illeszkedjen a többi alkatrésszel.
Kénytelen voltam áttervezni a régit, mert a híd nem pont a kocsikon feküdt volna fel és mivel súlyos darab lesz, ezt nem kockáztathattam.

Jövőhéten folyt. köv....

zozo

Még egy rakás ementáli sajt :)
Látom imádsz meneteket furkálni, mert minden egységben van jópár tartalék lyuk is [#kacsint]

sufnituning

Gábor elmehetne a sajtgyárba fúró bajnoknak![#nyes]

gaben

Szeretek biztosra menni, de ebben egy gramm tartalék furat sincs. ;)

sufnituning

Ha tényleg tuti biztosra akarsz menni, rakjál még bele vagy 10 csavart[#eplus2]

zozo

Én abba a híd-talpba a fele mennyiségű furatot se tettem volna. Sztem felesleges, de nem beszélek bele...

De ha 16 csavar kell bele szerinted, akkor legyen :)

sufnituning

Lehet, hogy a Szabadság hídban nincs ennyi szegecs!

Szalai György

Csak úgy lehet optimális a tömeg merevség arány, ha több a lyuk, mint az anyag. A tömör anyag nagyon nem optimális.
Akkor lenne tökéletes, ha súlyra is több lehetne a lyuk, mint az anyag, és még mindég eléggé merev volna.
Szóval szerintem jó úton jársz. Én már annak is örülök, hogy Te legalább jársz. (Építesz.)
Az írásaim is majdnem jók, mert megvan bennük minden szükséges betű. Még a sorrend nem optimális, de törekszem rá. [#vigyor2]

gaben

Szia Gyuri,

biztos van nálam 100x jobban hozzáértő gépépítő, ezt nem vitatom.
Viszont amiket eddig kitaláltam masinákat, azt sikerült is megépítenem és azóta is hibátlanul teszik a dolgukat.
Persze minimális újratervezés mindegyik esetében szükséges volt, de alapvetően a konstrukció működött.

Egy CNC gép persze azokhoz képest jóval összetettebb és emiatt lassan haladok.
Na meg qrva sokba is kerülnek az alkatrészek. [#vigyor]

Üdv, Gábor [#wave]

gaben

Üdv minden gépépítő fórumtársamnak,

próbálok haladni a CNC gépem építésével, de sajnos az időm elég kevés mostanában.
Jött egy kisebb csomagom a Variometrum-tól és abban pár újabb alkatrész a gépezethez.
Mintha karácsony lett volna, úgy bontottam ki és pakolgattam egymás mellé a cuccokat.

Bár amennyi feladat még hátravan vele, nincs ok az örömködésre.

Folyt. köv.

s7manbs8

Megrendelni könnyebb, mint összerakni. :)

Ismerős a történet, nálunk is sorakoznak a kibontatlan ládák az alkatrészekkel, várják az építést. :)

frob

szia
mennyibe fájt a 6W -os lézer?

ebalint

A Variometrum oldalán brutto 88900 Ft.

frob

gaben

Na igen, hát még megkeresni a rávalót. ;)
Drága hobbi ez, de van kihívás benne bőven.