Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

zozo

"Drága hobbi ez, de van kihívás benne bőven."

Vigasztaljon, hogy csak egyszer kell megvenni, nem úgy, mint
amikor helikopter modellezésbe kezdesz. Ott az első gépedet háromszor veszed meg[#nyes]

PSoft

Gavallér egy jézuskád van.:)

Hogy is volt a régi reklám?....

"nincs karácsony...lézer nélkül"
[#wave]

gaben

Asszem sírva is fakadnék ha ezekből minden használat után újat kéne vennem. [#vigyor]

gaben

Gyerekkoromban qrva rossz gyerek voltam, de azóta ez megváltozott.....mondhatnám úgy is, hogy kiérdemeltem ezt a sok és szép ajándékot. [#nyes]

sufnituning

Gyerekkorodban is sok lukat fúrtál mindenhova[#nyes]Már tudom honnan alakult ez ki.

dezsoe

Demjén Rózsi is megénekelte, hogy "sajtból van a ház"... [#vigyor3] Bocsi... [#idiota]

svejk

sufnituning

Szalai György

,,Zegernyés időben, zákányos úton, lerifrancolt lóval bajos utazni."
Vagyishogy: Mikor temérdek az egyéb dolog, és az ember nem Petőfi hogy mindég költhetne, akkor a cnc hátrébb kényszerül.

De mi tűrés tagadás, benned van már minden reményem, mert mostanában szekundába ponált a fórum eszenciája.

gaben

Szia Gyuri,

sok mindent be kell még szereznem, illetve a hidat jövőhéten viszem sík-köszörültetni egy frankó gépműhelybe.
Persze itt helyben Környén is van akkora síkköszörű, ami alá simán beférne, de kapacitás híján nem tudják vállalni.
Szóval a lényeg, hogy az ősz folyamán még alkatrészek beszerzése folyik, aztán remélhetőleg a fő gépelemek eljutnak olyan szintre, hogy beépíthetőek legyenek végre.
Na onnantól kezdve egy sokkal könnyebben és gyorsabban tudok majd haladni.
Ezek a naiv elképzelések. [#vigyor]

üdv, Gábor

gaben

Addig is amíg érdemben nem tudok a géppel foglalkozni, a munkaterületet átkentem egy komolyabb betonfestékkel, ami bírni fogja az igénybevételt.
A garázsokhoz vettem, de maradt fél dobozzal, így evidens volt, hogy hová is kerüljön a maradék.
Egy baja van, hogy rohadt büdös, az őszi idő viszont zseniális, szóval nem gond a szellőztetés.
Ha valakit érdekel a cucc, Valmor garázsfesték

Jozs

Ez a 6 Wattos lézer vajjjon hogyan muzsikál 3 mm -es rétegelt lemez vágásnál ?

gaben

Jó kérdés, passz. Majd kiderül ha működőképes lesz már a gépezet.
Ma este rászántam magam a lézeres Z egység vezérlésének elkészítésére.
Dezsoe fórumtársnak ismét köszönöm az MPG kézikerék UCCNC-ben való installálásához szükséges instrukciókat.
Ezzel frankón tudom majd fókuszálni a lézert a különböző magasságokban lévő munkadarabokhoz.

gaben

Sziasztok,

múltkor újra kellett kezdenem a profilsínek alatti területek szintezését, mert bár jól sikerült, de külön-külön készítve, túl nagy eltérés volt közöttük.
Vettem tehát egy 1000x150x20mm-es síkbamart alu lemezt és azzal már jó lett az összes felület.
Aztán már csak a finom beállítás maradt hátra, kióráztam a síneket, kocsikat és hézagoló lemezekkel szintbe hoztam őket.
1-2 századon belül vagyok, ami remek ennél a konstrukciónál.
A továbbiakban lesz még kihívás bőven, holnap viszem a hidat köszörültetni.
Folyt. köv....

svejk

Te egy igazi optimista/mazochista keverék vagy! :)

- Emlékszem anno csináltattál egy "tuti" hegesztett vázat - már az nekünk gyanús volt.
- Műgyantával pontosítottad - abban is találtak a fórumtársak kivetnivalót
- Sík alulemezzel a műgyantát is überelted.
- most meg hézagolólemezekkel vacakolsz
Kb. ott vagy most, mintha a hegesztett vázat hézagoltad volna. :(
(de mi lesz ha arrább kell mozdítani majd a vázat?)

De ne add fel, látjuk türelemben és konokságban is ott vagy a szeren! [#taps][#integet2]
No és legalább vagy olyan tökös, hogy publikálod! [#worship]