Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

Ilyen helyre praktikusabb és jobb megoldás az energialánc, mivel zárt és vastag anyagból van, piszkosul jó tartása van.
Én is sokat agyaltam azon, hogy erre a részre mit tegyek, de szerencsére jól meg tudtam oldani a rögzítését alul és biztosan tart, nem mellékesen egy folytonos energialáncot kaptam. ;)

gaben

Jó ötlet, lehetne, de nincs nyomtatóm, meg aztán annyira nem vagyok oda a nyomtatott cuccokért. [#wave]

D.Laci

Hosszú lesz az energialánc.
Az X kocsikat told el a másik végpontig, és úgy mérd le.
Ha lehet fordítva rakd fel a láncot, az állórész alálegyen támasztva.

2vkx6unz

Szerintem sem lesz így jó. Egyrészt ha ilyen formában marad akkor a képen a hídon fekvő lánc csúszni fog a hídon ami nem jó. Vagyis meg kell fordítani, hogy a hídon feküdjön és felfelé kanyarodjon. Ennek eredménye, hogy nem tud a híd lábán elfordulni mint ahogy most áll ergo okafogyottá válik ott a lánc. Úgy kell kialakítani mint ahogy az asztal és a híg közötti kapcsolat van. Sajnos ez ebben a formában nem igazán jó. Amúgy meg lehet, hogy üresen jó tartása van de amikor benne van a kábel akkor jelentősen megnő a terhelése...
Többnyire a lánc hossza a kicsivel több mint amozgási út hossza + egy félkör hossza ami a lánc minimális hajlítási sugarából adódik. Ez kb teljesül is az alsó láncnál.

gaben

Köszönöm a segítő hozzászólásokat, de itt már minden ki van találva, mint ahogy a többi gépelem esetében is. ;)
Működik és működni is fog, szóval semmi pánik.

ra8nsmk6w

Szerencsére nincs pánik. Viszont sok megszivlelendő dolgot mondtak ami akár ököl szabályként is felfogható.
Ezek nélkül is lehet élni és dolgozni még fülig érő szájjal is.
Továbbra is szurkolok neked mint mindenki másnak aki gépet épit és fel is vállalja.

gaben

Szia Gyula,

persze, de még nincs készen az energialánc rögzítése, ez még csak oda van dobva, mint ahogy írtam is.
Kb. ugyanolyan lesz, mint az X tengelyen lévő, már fixen rögzített darab.
Ezért nem szeretek félkész megoldásokat fotózni, mert aztán jönnek a: nem lesz ez így jó, stb. hozzászólások.
Értem én, hogy mindenki szeret ötletelni a megoldásokat illetően, de ezt a gépet én építem és megígérem mindenkinek, hogy frankón működni is fog. ;)
Félreértés ne essék, biztos vannak közötte jó ötletek, de én ezt a marógépet már 3 éve megterveztem és azóta is annak mentén készítem az aktuális fázisokat.
Csak ugye rohadtul lassan megy, mert azt a sok alkatrészt meg is kell hozzá venni, ill. elő kell rá teremteni a zsetont is. ;)

Üdv, Gábor

ra8nsmk6w

Értem! Szerintem idáig is értettem.
A határozottság mindig előre viszi a dolgokat.
Én azért néha kacsázom[#nyes]

PSoft

Hogy is szokták mondani...

Idéza tökölődés, a tett halála
:)

ra8nsmk6w

Jó mondás! Abban az esetben ha a tett pozitiv vagy sőrizű[#taps]

ANTAL GÁBOR

Arany János írta: és helyesen : a tett halála az okoskodás

( Vbodi sokszor használta )

ANTAL GÁBOR

NEEM !  Madách    ( túl gyors voltam )

Szalai György

remrendes

remrendes

Ez X-ben hogy fog mozogni? Normal esetben lentrol kanyarodik felfele, itt fentrol le, alul van a vege. Azt fogja huzgalni a Z?