Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

PSoft

Tényleg elfoglalt ember lehetsz.[#rinya]

gaben

Karácsony van, minden nap máshol vagyunk ill. most mentek el a rokonok tőlünk.
Ami persze nem baj, ez az időszak erről szól.
Na de majd kipihenve és újult erővel nekiállok a végső "rohamnak".

PSoft

Nálunk is voltak ma(is) rokonok, vendégek.

A 'zasszonyok pletykáltak a lakásba, én meg...
Lecsaltam a fiúkat a sufnimba.
Egész véletlenül, épp ment a nyomtató...:)
Még a...kávét is lekérették oda!
Rendes srácok ezek.[#vigyor]

Szalai György

,,Jövőre remélem több szabadidőm lesz a gépezetre."
Jövőre is profitot kell realizálnod, hogy remanens maradhasson a dominanciád.
Hm. . . Négy idegen szó, egy mondatban, korán reggel. Nem semmi ez a kapszulás kávé. [#vigyor2]

gaben

Ha menne már a gép, én is lecsaltam volna őket, de így nem igen van mit nézni.

gaben

Csak sikerült ma egy kis időt a műhelyben tölteni.
Megcsináltam az energialánc szélső támaszát és a magasságot is belőttem a hajlítási sugárhoz (70mm).
Most már felül is olyan klasszul áll, mint az X tengelyen.
Az energialánc hossza még nem végleges, egyelőre össze van pattintva 2db 1 méteres.
Illetve valszeg rögzíteni kell majd a láncot az aluhoz...

Kelepeisz Lajos

Jól látom, a Variometrum Kft  fémjelzi az általuk forgalmazott motorokat, akkor nagyon megbíznak benne. Ez mondjuk jó, mert tudom hogy ehhez a nevüket adják, annyira rossz nem lehet.

Szalai György

Jó lánc, kis sugárral fordul, kevés helyet foglal.

Egy észrevételt fűznék hozzá, (tudva, hiszen írásba adtad) hogy úgyis úgy csinálod, ahogy kitaláltad.

Energialáncba való, PUR köpenyű, speciális árnyékolt kábelek ajánlott minimális hajlítási rádiusza többnyire 7,5D körüli.
Ha nálad 70mm a lánc hajlási sugara, akkor a legnagyobb vezeték átmérőd 10 mm alatti kéne, hogy legyen. Még az odavaló típusból is, még a legkisebb ajánlott hajlítási sugárral is.
Már ha számít ez valamit a terveid szerint.

gaben

Pontosítok, a két elem távolsága között lévő távolság 70mm, bár ez felfogható hajlítási sugárnak is.
Most nem megyek le méricskélni, de egyik kábelem sincs 10mm-nél nagyobb átmérőjű. ;)
A kábelek energialáncban való fordulási rádiusza pedig 100mm körül lesz, vagy nagyobb.
Próbáltam mindenre gondolni, persze mindig jön valami kisebb gikszer amit meg kell oldani, de hát ez a szép ebben. :)

svager

Ez hogyan kapcsolódik a Z egységhez?
Vagy annak külön lesz még?

gaben

Még nem tudom, hogy a Z-re teszek e energialáncot.
Ez majd akkor dől el, ha készen leszek vele.
Nem egyszerű, mert kettő Z egységem lesz, szóval lehet, hogy kettő független energialáncra lesz szükségem.
De az is lehet, hogy nem fog kelleni, majd elválik.

gaben

Múltkor vettem a fórumon 2db 6mm-es központfúrót és nem gondoltam volna, hogy ennyire megkönnyíti a munkámat.
Sajnos nem a megfelelő szögben kaptam, de sokkal jobb, mint pontozás után egyből fúrni.

Szalai György

Ha a képen lévő bekezdőfúróra gondolsz, akkor "nomen est omen"

gaben

Ja igaz, ez inkább befúró vagy bekezdőfúróként helyes.
A központfúró inkább esztergához van a csúcsnak, gondolom.
Mindig tanul az ember. ;)

xhadp99yn

Szia!
Keresek 3mm x 70x70cm aluminium lemezt és
        2v3mm 70x70cm vas lemezt

Esetleg beszerzésben tudsz segíteni?

Üdvözlettel:Péter