Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

vjanos

Hu, gratula, ez jó cuccnak tűnik.
Egy linket beteszel róla?
Mekkora a kúp, SK10?

svejk

ja, hogy ez egy szerszámcserélő feltét? [#wow1]
hmmm...

svejk

STC-65-nek nézem.

De vajon milyen tengelykapcsoló viszi át a nyomatékot?

svejk

Jó gazdag Jézuska jár felétek! :)

vadember

Ugyan már! Mi az a 850 EUR az eddigi ráfordításhoz képest.[#kacsint]

Szalai György

Érdekes, hogy a fél gallonosat még transzparens szűrőházból kreálják, de az egy gallonosra már rászerkesztik azt a külső szintleső csövet.
Ez nem tűnik előrelépésnek a gazdaságos gyárthatóság, sem a praktikus használat terén.

De a szűrőház (mint nyomás tartó edény) felhasználásának ötlete, az tetszik.

gaben

Szia Jani,

persze, a befogó patronok SK10-es kúppal rendelkeznek.
Minden cuccot a Sorotec oldaláról rendeltem.

gaben

Nem figyelsz eléggé, 2,2kW-os motorom van, nem lehet 65mm-es a szerszámcserélő. ;)

STC-80 a cucc.

PSoft

IdézDrive Power  Max: 2,2kW/0,9Nm

Tehát...lehetne STC65 is.:)

gaben

Én is olyat szerettem volna, de abban a csomagban amit választottam és meg tudtam fizetni, csak ez a fajta volt.
Illetve még egy adag hűtőfolyadékot is rendeltem a Fogbuster mellé.
Elvileg ez a cucc nem képez olyan ködpermetet a működése során, ami a levegővel keveredve mindenhová eljut. Ezáltal sokkal környezetbarátabb rám nézve.

gaben

Lehetne, ha 0,8kW-os mocim lenne.
A kompatibilis mocis sor a lényeg, a max. nyomatékátvitel mindkettőnél ugyanaz.

gaben

Van aki cigire, pecára, stb.-re költi a pénzét, én a hobbymra. ;)
A főállásomon kívül, keményen megdolgozom ezért, ne hidd azt, hogy ezek csak úgy beesnek az ajtón. [#wave]

Szalai György

"A főállásomon kívül, keményen megdolgozom"
Én is ezért lettem karácsonyfa díszítő, hogy az év többi részében a főállásomban pihenhessek. [#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

PSoft

Van aki meg, több hobbit is űz egyszerre.:)

Reggel elmegy pecázni, előre megfontolt szándékkal visz magával 3-4 sört is, amit csendben, nyugalomban, jóízűen elkortyolgat majd peca közben.
És hogy ne teljenek unalmasan a kapás nélküli órák, elvetemült módon, még egy-egy cigire is rágyújt közben.
Aztán délután mikor hazamegy, gyorsan leadja a fogást az asszonynak, hogy minél előbb a sufnijában lehessen az épülgető gépe mellett.

Szóval, nem csak...fekete-fehér a dolog.
[#wave]

gaben

Ne érts félre Béla, nem Rád gondoltam illetve akinek nem inge, ne vegye magára.
Általánosságban beszéltem arról, amit tapasztalok a napi életben.
Sokan csak irigykednek a másikra, holott fogalmuk sincs arról, hogy azért mennyit dolgozik a másik.
Ismétlem, nem a fórumról beszélek.
Itt sok nagyszerű embert ismertem meg, akitől rengeteget tanulok a mai napig.

Szóval nektek csak köszönettel tartozom. [#wave]