Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

Időközben elkészültem az egyik lemezzel, a menetelőgépemmel gyorsan végeztem az M5 és M6 menetfúrásokkal is.

gaben

Szia,

beszerzésben nem tudok segíteni, de keresd őket Vasszínesfém Tatabánya.
Elvileg postáznak is, bár nem gondolom, hogy Szegedhez ez van legközelebb. ;)

Üdv, Gábor

ui: legközelebb privátban lécci, ez nem a topik témájába vágó, thx

Szalai György

Tetszetős lett. A lyukak sorjázása, perem letörése, mitől ilyen szép egyforma?

gaben

A furatokat mindig sorjázóval töröm le, ezekből több fajtám is van, mérettől függően váltogatom őket.
A lemez most is lézervágott, emiatt a furatok és a szélek is sorjásak lehetnek a fröcsögő vastól.
Először finom reszelővel a teljes felületet lesíkolom, majd egy P100-as finomságú festőszivaccsal átsimítom.
Különös tekintettel a szélekre ill a vágott felületekre, mert itt revés lesz az acél. Ez egy hártya vékony cucc, amit ezzel kíméletesen le tudok szedni.
Az alu alkatrészeket is ilyen szivaccsal vagy finomabbal szoktam szálrahúzni.

34ezsaa6

Ha tudom, hogy a Mechatrontól rendesz, segíthettem volna a hazaszállításban. Talán spóroltál volna 20EUR-t :) Az már egy fél rendes marószár [#kacsint] Németországban lakom és Tatabánya előtt szoktam elmenni kocsival hazafele menet. Néha be is ugrok, mert tesómék ott laknak.

Nem gondolkodtál, hogy egy marómotorral egybeszerelt 2,2 Kw-os ISO20-as marómotor jobb lett volna, mint külön a motor és a szerszámcserélő? Nem csak az árra godnolok, hanem a kialakításra, tartósságra, stb.

Ha esetleg rendelsz még valamit Németországból és kell segítség a szállításban, szólj nyugodtan!

gaben

Szia Csaba,

nagyon köszi a segítséged, lehet élni fogok vele.
Több dolog is van amit mg szeretnék, de a Sorotec-től, nem a Mechatron-tól. Szerencsére náluk minden van, ami a Mechatron-nál nincs.
A posta 30 euro volt, az nem tétel egy ekkora csomagnál, de ezzel kalkuláltam is, a bosszantó az, hogy paypal-al való fizetéskor elég rendesen fölnyomják a deviza árfolyamát.

Valszeg jobb lett volna egy komplett szerszámcserélős marómotor, de a marómotort már 1 évvel ezelőtt megvettem, erre a cuccra időközben lett pénzem, szóval ezért alakult így a dolog.
Ráadásul ez a marómocim nem német rendelés volt, hanem Klavio-s és a kettő együtt 1500 euróban megállt, amit említesz mocit, pedig 4000 euróba kerül.
Ennél a különbségnél már egyáltalán nem lényegtelen az ár. ;)
Majd meglátjuk hogyan muzsikál.

üdv, Gábor

2vkx6unz

Ha a Paypallel fizetsz akkor be lehet állítani, hogy milyen árfolyammal váltsa a forintot. Két opció van, az egyik, hogy a Paypal váltja, jó drága, vagy a bankod. Ez utóbbi esetben a Paypal számlához rendelt bankkártya számlavezető bankja által használt árfolyamot alkalmazza. Ez sokkal kedvezőbb lehet.

zozo

Idéza bosszantó az, hogy paypal-al való fizetéskor elég rendesen fölnyomják a deviza árfolyamát.

De ugye nem a paypal váltja a valutát? -hanem a hazai bankot jelölted meg. Ha nem így van, akkor állítsd be sürgősen, mert sokat lehet bukni.

Ez esetben a hazai középárfolyam felett szokott lenni kicsivel az utalt valuta ára.

Szalai György

Volt egy remek excenter csiszolóm. Rég.
Nem nagyon harapott, de díszíteni lehetett vele.
A smirgli szemcsék kör alakú nyomokat hagytak a fém felületen, a pikkelyezéshez hasonló mintát.

gaben

Ok, de nem én fizettem, hanem kollégámmal rendeltettem. ;)
Így is nagy segítség volt, mert ezt ezeket a cuccokat máshol nem kaptam volna meg nálunk.

gaben

Boldog új évet mindenkinek!

Első munkanapomon a postás 2x-i csörgése után, megkaptam a pneumatikus csomagom.

Ezekből a cuccokból már össze tudom rakni a szerszámcserélő vezérlését.

zozo

Fantasztikusan jó srác vagy :) A gépedhez még gyártod az ementáli lapkasajtokat (soklyukú lapokat), de már van hozzá lézer, szerszámcserélő, meg amikre már nem emlékszem, talán vákuumszivattyú? ... :)  Csak így tovább ebben az évben is![#eljen]

gaben

Már nem gyártom, elvileg az összes szükséges vas készen lett az elmúlt napokban.
A többi kiegészítőre pedig most lett zsetonom, szóval úgy tűnik meg lesz minden amit szerettem volna.
Vagyis majdnem, vákuumszivattyú még nincs, de jövő héten érkezik az új Stanley kompresszorom. ;)
Nem egy nagy szám, de az igényeket kielégíti a műhelyben.

gaben

Nyomásfokozó készen áll a feladatra.

PSoft

Ez, már készül valahol?
[#t20p7613#]