Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

M6 való a hátsó szerelésre, de nekem az elsőre van szükségem. ;)

TROMF22

Gábornak igaza van, nem kizárt az ellen oldali szerelés.
A főkatalógus 52.old 1.54 táblázata így ábrázolja.
M6 menetes furaton átmenő M5 csavar.
Csak itt vagy a felfekvés kimunkálása vagy a csavarfej mérete hibádzott kissé.
De megszületett a megoldás, egy minőségi reszelő által.

gaben

Ott nincsenek fogak, csak betámasztottam a kép erejéig. ;)
Próbáltam másik reszelővel is, de az acélcsavarhoz nem volt jó, elő kellett szednem egy komolyabb szerszámot.

zozo

Látod, már rég kellett volna szerezned egy "ceruzahegyezőt" ilyen munkákra :)

gaben

Ne is mondd, a múltkor láttam egy patika állapotban lévő TOS MN80-at a jófogáson.
Sajnos nem volt rá hirtelen fél millám.
De ha készen lesz a CNC gépem, lehet eladom a Bernardo marógépemet és benevezek egy esztergára. ;)

svejk

Szerintem a legrosszabb ár/érték arányú típus hobbyra. :(
Qurva jó gépek de aranyat kérnek érte.

gaben

Ez igaz, de milyen szép kis masina. ;)

Nyilván egy E1N vagy E2N is tökéletesen megfelel, illetve ár/érték arányban sokkal kedvezőbb lenne.

svejk

Az igaz..
Én egyszer majdnem vettem egyet,-fele ennyiért mint te írtad- de amikor megnéztem élőben rájöttem, hogy nem nekem való hanem csak apró finommemchanikához.
Egy ilyen gépbe sírva rakna be az ember mondjuk egy rozsdás vasdarabot.

gaben

Estét,

mivel a Fogbuster-hez kapott hűtőfolyadék tartályhoz nem kaptam kulcsot, vágattam ki egyet a lézeressel.
Nem volt éppen könnyű a jó méreteket levenni róla, de sikerült.
Persze mielőtt elküldtem a rajzot, kinyomtattam és kivágtam, hogy rápróbáljam stimmelni fog e.

PSoft

Ezt se bíztad a véletlenre![#eljen]

svejk

Őööö... szerintem ezek direkt kulcs nélkül szerelhetőek.

gaben

A szükséges 2-3bar nyomást valszeg kézzel történő ráhúzással is tudnám biztosítani, de mivel van rajta egy szintjelző cső, amit nem szeretnék letörni, egészségesebbnek tűnik ezt célszerszámmal elvégezni. ;)

Szalai György

Egész jó körmöskulcs lett.
Nem kicsi a kapaszkodó felülete, ahhoz képest, hogy műanyagba kapaszkodik?

A vízszűrőm is ilyen házban van. Be szoktam szilikonzsírozni a gumigyűrűjét összerakás előtt.
Meghúzni is könnyebb. De szétszedni zsír nélkül szinte a lehetetlennel határos, ha évek alatt feltapad a gumigyűrű.
Nagy átmérőn tapad, olyan, mintha ragasztva lenne.

gaben

Frankón kapaszkodik, majd meglátjuk élesben is.
Ezen is gyárilag zsírozva van a gumigyűrű, de az utántöltés miatt aránylag gyakran lesz bontva, így talán elkerülhető a berágódás.
A kerti kutamon is ilyen van már 10 éve és  tökéletesen muzsikál 5 bar-os nyomáson.

zozo

Hát nekem eszembe se jutott volna, hogy kulcsot csináljak hozzá. Annál sokkal lustább vagyok. :)

Ha nem jön le, akkor ékszíjat átfűzni aztán egy léccel betámasztva letekerni. Ráhúzni meg kézzel bőven jó. Az autó olajszűrője még sima is, aztán hogy meg lehet tépni kézzel is :)

Bár csalódtam benned, mert elvártam volna tőled egy "csillagkulcs" -szerűséget, persze a bordákhoz méretezve[#nyes]  Na jó, ez csak vicc volt[#eplus2]