Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

000000000

Ennek a monstrumnak az asztal harmatgyenge. Már ha ezt szántad neki.
No, megyek is, mert most következik a megkövezésem.

gaben

Ez tiszta volt eddig is. ;)

Most éppen bosszankodom, mert az egyik profilsínt rosszul szabták le, bár a működést nem befolyásolja, csak esztétikailag kifogásolható.
Majd holnap méretre vágom, ma már nem zörgök.

gaben

Sziasztok,

tegnap este foglalkoztam picit az Y híddal, helyére tettem a golyósorsót, csapágybakokat, fölszereltem a golyósanyát, anyaházat.
Holnap beélesítem a hajtást és tesztelem a mozgást.
Aztán jöhet a lemezek tervezése, mind az Y, mind a Z tengelyhez.

xt79ipd3

Szia!
Elképesztő gép lesz... nekem mindig EZ jut róla eszembe.

PSoft

Téves asszociáció!
Abban...egy darab csavar sincs![#nyes]

gaben

guliver83

Lassan ara jövök rá, hogy ez lehetséges, hogy kettő gép akart lenni?
Mivel mindenből több van!
Így már én is tudom, hogy a fölösleges lineáris sínjeimet, amit eddig, csak úgy tároltam a most épülő gépemhez fel is fogom használni.
[#taps][#eljen]

fn47xk7ei

Én is most már egyre nagyobb kíváncsisággal követem az építést . Nagyon messze áll az én gondolataimtól . A híd alatt lévő sínek jók csak a golyós orsót a két szélső lin csapágy közzé terveztem volna magamnak és a két kocsi így távolabb került volna egymástól mert ez a probléma kihangsúlyozódik majd terhelés közben a gép pontosságánál . A hídon lévő 2-2 ellenoldalon lévő sínen még gondolkodom így megvárnám a végső megoldást , mert nem látom egyenlőre az okát .[#nemtudom]De hajrá Gábor ! Legalább van miről dumálni .

sastas

Már várom, hogy a híd másik oldalára is felraksz egy motort, alulra egy golyósorsót, és akkor a híd két oldalán a két sínrendszer egy-egy Z-t visz, ami képes szimultán megmunkáni. Na az lenne a nagy szám

gaben

Túl sok szájensz fiksönt nézel. [#awink] [#nevetes1]

remrendes

En is azt mondanam, hogy a kepeken levo maromotor es a lezerdioda kulon eletet fog elni.

Szalai György

Valaminek most már lenni kell. Az biztos.
Remélem. . . Hogy vagy?

gaben

Szevasztok,

sajnos az utóbbi időben túl sok előrelépés nem volt a CNC gépemet illetően, legalábbis ami látványos lenne olyan nem.
Megterveztem az utolsó alkatrészeket a Z tengelyhez és most azokra várok.
Addig is míg megjönnek, nekiálltam az energialáncok felszerelésének.
Már csak egy pont maradt a léptetőmoci felett ahol fixen meg kell fogatnom a láncot, viszont fogalmam se volt hogyan.
Az előbb keresgéltem a polcon és találtam is pár alu darabot, amivel rögzíteni tudom a kellő magasságban az energialáncot.
Természetesen az Y tengelyhez még szintén csavarozva lesz a végelem a megfelelő hosszúság beállítása után.

vjanos

Valami dekoratív 3D nyomtatott közdarab kéne oda ;)

fn47xk7ei

Én a megjelölt helyre energialánc helyére U fémprofilból konzolt szerelnék ami mereven tartana is . Az U profilt meg egyszerűen elektromos vezeték csatorna fedéllel zárnám le .(Csak egyszerű megjegyzés . Amúgy tetszetős gépezet .[#integet2])