Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

000000000

Hasonló motor szintén 2.2kW-os egy vödör vízzel egész nap működött. (kinézetre ugyanez más logóval)
A víz 28-30 fokra melegedett fel.

gaben

Megjött a frekiváltóhoz az RS485-ös interface modul is. Még sosem csináltam ilyet, de gyorsan összekötöttem a géppel egy USB/RS485 átalakítón keresztül és már fel is állt a rendszer.
A Yaskawa Drive Wizard-al tudom laptopról működtetni a frekiváltót illetve a marómotort.
De a cél nem ez, hanem az UCCNC-vel való használat.

Tudna ebben valaki segíteni?
Az UCCNC-ben is van egy Modbus Master nevezetű plugin, amivel elvileg összehozható a két cucc.
Na erre nem jövök rá még. [#fejvakaras]

svejk

És a csati változása fel sem tűnt?
Ráadásul már a földelés is ki van vezetve.

De azért kínai minőség maradt a csati terén. :(

gaben

Túl sokat agyaltok ezeken, működik ez a lényeg. ;)
Amúgy meglepően stabil és nincs gagyi érzés.
Persze jobb lenne egy ilyen német marómoci, de ez sajnos 900 euro-ba kerül.

vadember

Miért nem jó ide a mikrofon csatlakozó? Túl laza a tüskék érintkezése?

Szalai György

Jó az, csak nekem nem tetszik. Nem akarok belebeszélni a motorba. [#vigyor2]
Az aljzat hátsóanyás rögzítését sem találtam megbízhatónak, a csavaró igénybevétel ellen.
Az oldallapolás nem ad pontos rögzítést, az anya meg nem szorít eléggé. A menet elnagyolt, lötyög, rendesen meghúzni nem sikerült.
Az érintkezők szorosak, de a nikkelezett felület csak szép. Érintkezőt nem nikkelezni kéne.
Az aljzatnak a dugót fixáló menete is elnagyolt, mintha fröccsöntött lenne. Nézni sem megnyugtató.
Feszültségre, áramra, tömítettségre, hőmérsékletre, ismétlésszámra, vibrációra, stb. nem minősített.
Egyetlen megnyugtató része, ami eszembe jut, hogy az érintkezőket tartó test nem hőre lágyuló.
Pont arra tartom épp megfelelőnek, amire készült. Mikrofont egyszer csatlakoztatni és soha többet nem hozzányúlni.
Már mikrofon jelszintű csatlakozónak sem használnám, mert hozzáférhetők sokkal, sokkal jobbak, elérhető áron.

Meg tudná valaki indokolni, hogy mi okból tesznek egy vastag gumit a csatlakozó és a motorvég közé?

lessthanmore

Meg tudná valaki indokolni, hogy mi okból tesznek egy vastag gumit a csatlakozó és a motorvég közé?
Mivel vízhűtéses, így gondolom a víz ellen.

Szalai György

Akkor a csatlakozó belső vége a vezetékekkel meg belelóg a vízbe?
Remélem nem. Egyre kíváncsibb vagyok.

vadember

"mert hozzáférhetők sokkal, sokkal jobbak, elérhető áron.
"
Mit ajánlanál?

lessthanmore

Mármint úgy értettem, hogy a gumi megakadályozza hogy kívülről bele tudjon szivárogni a víz a motorba ha esetleg rosszul van rárakva a cső vagy ilyesmi.

Szalai György

Mikrofonnak XLR-t természetesen. 1kHuf volt Gyálon párja, amikor spájzoltam belőle.

Motororsóhoz meg valamelyik M17 fajtát. Azt is találni bontottba olcsón, jó kábellel együtt.
A mostanitól szerintem az M12 is jobb. Azt csak azért nem tenném motorra, hogy kinézetre se legyen összekeverhető a jelcsatikkal.

gaben

Hatalmas köszönet Dezsoe-nek (Csabának) és persze Balázsnak a segítségért.[#worship]
UCCNC-ből tudom vezérelni a Modbus-on keresztül a frekiváltót.

dezsoe

Képek, videó? :) Örülök, hogy megy! Majd összeszedem az infókat és az UCCNC topikban leírom részletesen, hadd legyen meg másnak is.