Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Látom, hogy ki fogod nőni ezt a dobozt. Én 3 dobozzal kezdtem mert nagyon elővigyázatos vagyok, most az ötödiknél tartok, de már látom, hogy nem ez lesz a vége.

gaben

Nem tervezem kinőni, ez csak az erősáramú szekrény. A vezérlés egy másikban van. ;)

szf

Nem a frekivàltó alà megy a szűrő?

PSoft

Oda is mehetne, de akkor...nyitva marad a szekrény.:)

ra8nsmk6w

A szükség nem tervezés kérdése. A fejlesztéshez szükséges rugalmasság meg a müszaki inteligencia velejárója.
Igazából ezt a kérdést 2-3 év mulva lehetne higgadtan kitárgyalni. (ez egy nagyon sűrrű erdő)

b4nm7gjvr

Ti aztán bátorítjátok a lelkes gépépítőket rendesen!

Én csak annyit fűznék hozzá: Hajrá Gábor, leld örömödet az építésben / alkotásban.
Had idézzem Dezső fórumtársunkat: "Kicsit ilyen, kicsit olyan, de az enyém" -> Ez itt is érvényes!

gaben

Próbáltam minden olyan funkciót beletervezni, amire szükségem lesz.
A két szekrényen kívül ill. a hozzájuk kapcsolódó berendezéseken kívül nem lesz más a gépvázon 5 év múlva sem.
Ez nem jelenti azt, hogy mindenre alkalmas lesz.
No problem, majd építek egy másikat. ;)

gaben

Köszi Franczy, de nem kell engem bátorítani.
mint már írtam korábban is: a hasznos infókat átveszem, a többi meg nem érdekel. [#wave]

ra8nsmk6w

Sajnálom ha igy ment át. Nem szokásom kedvét venni senkinek sőt.

gaben

Nem dehogy, semmi bántó nem volt benne.
Az alapos tervezés a mániám. ;)
Persze én sem vagyok tökéletes, csak majdnem. [#vigyor]

Szalai György

Sikerült check-olni a vázat?
Menyi és milyen differencia van benne?

gaben

Szia Gyuri,

szemmel nem érzékelhető semmi difi.
Gyakorlatilag ha beállítottam a kerekekkel vízbe, akkor mindenhol egyformát mértem.
Persze a végleges helyén majd kicserélem a kerekeket rendes géptalpra. [#wave]

jani300

[#eljen] Már csak akkor az van hátra hogy feltegyenek egy filmet a készítés menetéről  ! Megnézném szívesen ...
Persze vannak szakmai titkok is :)
Lehet nem szívesen osztanák meg .

svejk

Vízbe-vízbe...
Én csak arra lennék kíváncsi hogy ha a zölddel jelölt helyekre leraksz 2 db 2 mm-es fúrót és a lilával jelölt helyre rájuk feszítesz egy damilt vagy vékony citerahúrt akkor mit látsz.
Ha végig egyenletes a távolság a keret és a drót közt akkor tényleg megérdemlik a dicséretet a lakatos barátaid.

gaben

Nem szoktam egyéni kívánságokat teljesíteni, de erre én is kíváncsi voltam.
Na szóval, mivel nem volt otthon 2db egyforma méretű kis átmérőjű fúrószár, ezért 2db 1.5mm-es zégert tettem a felfekvési pontokra. A damil a pergető botomon lévő 20-as zsinór volt.
Konklúzió: az egyik oldalon középen szemre max 5 tized hézag lehetett, a másik oldalon viszont egységes volt a táv a zsinór és a szelvény között.

Képeket telóval csináltam mert az volt kéznél.