Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

ajpwg6jrn

Nagyon szép munka. Én vékonyabb megvezetéseket feltételeztem a rajz alapján, de így már értem hogy miért nem csavarodik a szerkezet. Még 2 dologgal lehetne kiegészíteni.
1. Egy vékony cső a fúrás helyéhez és egy kis tartály felülre :)
2.  Végállás kapcsolók 2 pozícióban (alap helyzetben kikapcsolja automatikusan a fúrót és a mágneseket, alap helyzettől 1 cm-rel lejjebb bekapcsolni a mágneseket, majd még 1 cm-rel lejjebb már a gépet is.
(Ekkor nem kell semmit sem kapcsolgatni és könnyen és gyorsan használható.)
[#papakacsint]

gaben

Én 50-ért vettem az első "autómat", egy Trabantot. [#vigyor]

Nyilván mindenki másképpen oldotta volna meg a feladatot, én így képzeltem el és sikerült is megvalósítani.
A többi részletkérdés.

Persze más projektekhez is fogom majd használni, de az még a jövő zenéje. ;)

Üdv, Gábor [#wave]

remrendes

Igaz, nem ilyen egyedi, de epp nehany hete neztem, hogy 85000+AFA-ert mar van magnestalpas furogep.

gaben

Szia,

köszi.

A tartályra nincs szükségem, megoldom üregelő spray-vel  a kenést.
A végállás kapcsoló meg abszolút öngyilkosság lenne, ha éppen olyan helyen kell használnom ahonnan lecsúszhat.
Az alaphelyzet persze a vízszintes használat ahol nem gond a kapcsolgatás.
Odatolom pozícióba és megnyomom a gombot. :)

svejk

5-6 éve 3 kiló alatt nem lehetett kapni.

gaben

Most se igen van 200.000 alatt, ráadásul azokon weldon befogású fúrógépek vannak, alapvetően ugye ezek magfúráshoz való cuccok.

remrendes

remrendes

Amik nekunk vannak azok mint Morse kuposak, en meg mast nem is lattam. Igaz, a weldon jar hozza alapbol, de a tokmany megveheto kulon.

Szalai György

"Nem mellékesen egy újabb saját tervezésű és építésű gép van a műhelyemben, amire büszke vagyok és jó érzés ránézni, dolgozni vele, vigyázni rá...."
[#eljen][#eljen][#eljen]

zozo

A pisztoly fúrógép megfogásáról jutott eszembe. Egyszer szembesültem azzal, hogy az orosz fúrógép nyakrészének a hengeres része nem szaladt a tengellyel.
Remélhetően a Bosch fúrógépnél ez nem így van és a fúró is merőleges a talprészre :)

Hát nem keveset költöttél és dolgoztál egy síklemez fúró gépért. Ez már célorientált megszállottság[#nevetes1][#eljen]

gaben

Szia,

a Bosch géppel nincs baj szerencsére és a Voltcraft-os befogó is nagyon patent és stabil egy darab.

Háááát igen, van benne munka és zseton is bőven, de számomra az új gépek alkotása szenvedély már.
Persze tökéletes sosem lesz egyik munkám se, de azért nem adom fel. ;)

üdv, Gábor [#wave]

gaben

Üdv a hobby gépépítőknek!

Remélem a téli időszakban több időm lesz a készülő gépemmel foglalkozni.
Szerencsére sikerült új alkatrészeket vennem a folytatáshoz.
A mágneses fúrógéphez is megjöttek az új rugók, szóval indulhat a meló. :)

Szalai György

Fejlesztettek a kínaiak.
Lézer gravírozzák a motort.
Tegnap más is mondta, hogy ő is felfigyelt erre egy másik onnani termék esetében.
(CBN köszörűkorongok.)

gaben

Ráadásul ki van centírozva a patronbefogó. ;)

Szalai György

Kíváncsi vagyok a hőtőkör hűtőképességére is.
Jó volna valahogy megmérni, hogy menyi hővesztességet termel egy ilyen motor.
Végső soron a hatásfoka érdekelne.