Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

Szia Tibor,

van rajta mm is, nem kell küzdenem az inch-el. [#awink]

sastas

5 000 ért hajlandó lennék megszokni az inchet :D

ajpwg6jrn

Szép ez az óra, de pl. esztergálásnál a munkadarab központos futásához szerintem az analóg óra jobban (gyorsabban) értékelhető eredményt ad. Nem véletlen hogy a jobb digitális multiméterekre is tesznek analóg "bargraph"-ot. Mivel az emberi szem az elmozdulást analóg módon jobban ki tudja értékelni. Ez persze nem azt jelenti hogy a digitális rossz, csak az én véleményem szerint az analóg ebben jobb. Nagyon szép és szuper műszer egyébként. :)

PSoft

És, a mérések mit mutatnak?
Milyen munkát végzett a parkettázó?[#nevetes1]

gaben

Mivel azt is én raktam le, hibátlan. [#vigyor][#awink]

gaben

Erre is van megoldás egy analóg Somet, szintén ezredes óra személyében. [#awink]

PSoft

Egyébként, hogy valamelyik(már nem tudom ki volt:()nagy elődünket idézzem...

A gép építés folyamán...
"sok gondot fog még okozni Neked az a három tizedes"[#vigyor2]
Nyugodtan letakarhatod az utolsó digitet.:)

designr

Varsa emlegette mindig..az ezredes óra az mazochistáknak való..De aki gép építésre vagy netalán forgácsgyártásra adja a fejét..az bele kell szeressen a mérőműszerekbe..

gaben

Nyilván ez sok estben felesleges, de majd meglátjuk mire lesz jó.
Van szigszalagom, megoldom az utolsó digitet. [#vigyor]

PSoft

A hobbista, előbb utóbb nem megszereti, hanem épphogy, megutálja ezeket az ezredes órákat.[#nevetes1]
De azért, jó(megnyugtató) ha van egy a háznál!:)

PSoft

Jó lesz az minden olyanra, amire a százados is "megfelelne"
Ugyanakkor, tud idegesítően "rossz" is lenni...majd meglátod!:)

designr

Ha már mérőóra..nem lehet hogy inch-re van állítva?És csak azért ezredes?Enyimé az csak azt a mértékegységet irja ki amire állítom..Gábor váltsd már át mm-re..[#wink]

gaben

Átkapcsoltam már, de jó lenne szereznem egy leírást is róla, mert ahogy nézem elég sokat tud a kicsike.
Jó lenne megismerni, hogy miket is.

Mitutoyo absolute mérőóra

gaben

Szép napot mindenkinek,

utána keresgéltem az újonnan beszerzett műszernek és kiderült sokkal többet tud, mint amire nekem valaha is szükségem lesz. (Mitutoyo 543-390B Model:ID-C112XB)

mérőóra

Ez a típus csak milliméterben működik, ha sok az ezredes funkció, akkor át lehet váltani a méréshatárt századosra, de többek között tud tűrést mérni, inclementáris vagy abszolút módban mérni, stb.
Már csak egy orsókiemelő kábel kellene a boldogsághoz, bár a régi Csehszlovák Somet órának az orsókiemelő kábele is passzol a műszerre.

A hidraulikus mérőóraállvány is frankó darab, egyetlen csavarral lazítható és szorítható az összes csuklós tag az állványon.

svejk

Ha gyorsba eladod akkor is kapsz az árán kettő jól használhatót. Gondold meg, itt biztos lenne rá vevő. [#finom]

A mechanikus is egy csavarral szorítja a csuklókat de az más érzés.

Ettől függetlenül egy Noga hidraulikussal megszívtuk a múltkor, gagyi mint állat. :( Persze így jár aki katalógusból rendel.