Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

Nem kaptam jó híreket a csavarboltból: Sajnos csak egységcsomagban tudom beszerezni ami 100db-ot jelent.

Kúpos hernyócsavar 3/8 x 5/8 UNC    117,9Ft/db + ÁFA   4hét a beszerzési idő.

Ergo: vehetek új szorítót, ami nem egy nagy érvágás (kb.: 1500Ft), viszont telnek a napok.   [#vigyor]

Csuhás

Edzett? Ha nem akkor fúrj bele valami metrikus menetet, ami belefér, vagy esztergálj egy másik csavarból hernyócsavart, vagy keresd meg az elszórt csavarjait, vagy az egész kúpos szorítóval hajigáld meg a szomszéd macskáját! :- )

Kicsa

Nézz körbe,esetleg kínából csak csavart hozzá?
Ez esetben használhatod később,de persze ez is idő.
Nem lehet felfúrni valami "normális" méretre? Első saccra M12-t  lehetne belőle készíteni,ha van elég anyagvastagság...

svejk

Holnap írj rám, megnézem hátha van.

Ha nem ismernélek azt mondanám az M10-es hernyóra vágd rá a 3/8" UNC-t...de hát Te ilyet úgysem tennél.

svejk

Milyen szorító az, hogy csak 1500 Ft de 3/8-os csavarok vannak benne???

gaben

1201-es kúpos szorító, 19mm-es tengelyre.
Rendeltem újat a csapágyboltban, csütörtökre itt van, ezzel meg a szomszéd macskáját veszem célba. [#eplus2]

1210 kúpos szorító

svejk

Hmmm...
De ez csak a kúp... nem is tudtam, hogy lehet külön kapni.

És ha én veszek ilyen csak kúpot hogy a túróba csinálom meg hozzá az agyamat?

svejk

Végül is ehhez neked jó lenne a normál BkNy csavar is, csak kilógna a feje.

svejk

Qrva türelmes ember lehetsz ha ez miatt tudsz két napot várni a próbával...

svejk

Még sosem használtam ilyet, de már látom miért kell neki reteszpálya is, ugyanis ez lóf@szt nem szorít a KL szorítókhoz képest. :(

vjanos

Veszel hozzá gyári szíjtárcsát gyári kúpos furattal :D

svejk

[#vigyor2]

Ne tényleg, miért árulják külön is?

persze ha még teli az agy akkor először bele kell fúrni a meneteket és utána kiesztergálni a kúpot és így meg is vannak a félmenetek. [#heureka]

jani300

Többféle  tengelyméretre , ugyanahhoz a tárcsához más agy kellhet . De én már gondolkodtam hasított betéten , de szerencsére most nem kell a tárcsa :)

Révész Richárd

Te Gábor!
A listában az első a csavar. 40 db van náluk raktáron.
Nem értem miért rendeltél komplett szorítót.[#nemtudom]

svejk

Mit tesz ha az ember iskolázott![#worship]