Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

Szia,

de jó lenne, viszont horror ára van és ebből 4db kellene.

Szalai György

Ez most itt milyen előzményhez kapcsolódik?
(Bocs, kiestem a szinkronból.)[#nemtudom]

gaben

Szia Gyuri,

az Adok-veszekben a 48818-as hozzászólásomban (ill. előtte) kerestem szakítógyűrűt vagy szorítógyűrűt a 16-os lineáris tengelyek "lezárására", hogy ne tudjanak kicsúszni a lineáris csapágyakból.

De a Mercanta-nál csak 1000db-os kiszerelésben van, pedig azt írja, hogy axiálisan terhelhető és horony nélkül direkt a tengelyre rakható.

Csapágyboltomra várok, hogy visszajelezzenek ez ügyben.

Szalai György

vjanos

Egy pragmatikus megoldás: Oda nem lenne jó az SHF16 rúdtartó, csak úgy a tengelyre szorítva, lecsavarozás nélkül?

Ha zavar a füle, max lemarod...

Bár amint írtad van gyakorló esztergályosod, ő négy ilyen gyűrűt valószínűleg pusztán gerincvelő használatával is legyárt :)

Én speciel úgy vagyok vele, hogy ha valamit építek, szeretem minden porcikáját magam legyártani... szorosabb érzelmi kötelék alakul ki a cuccal :)

Kis kreativitással csak a marógéppel is meg lehet oldani - ha a teliig megcsinálod így, állok egy sört  [#vigyor2]

Szalai György

Küldök neked négy tekercsrugót.
Ha akarod ráteszed, ha akarod elhasználod másra.
Biztos nem fogod kidobni mert jó cucc.
Írj egy postacímet.

gaben

Dehogynem Jani, csakhogy annak darabja 2500Ft.
Szeretem a stabil és pofás megoldásokat, de azért erre mégiscsak luxus lenne. [#circling]
Biztos megtudnám csinálni én is a marógéppel, de egyelőre időm nem lesz rá.
A menetelőgép összerakását is a hónap vége felé tervezem, szóval addig kéne valami egyszerű megoldást találnom a végek rögzítésére.
Ez a szorítógyűrű tetszik, de 5-6000Ft-ot meg pláne nem adok ki rá.

gaben

Köszi Gyuri, de ilyen nekem is van a ládámban még a régi szép időkből.
Nem akarnám elcseszni erre, mert néha jól jön az eredeti felhasználása terén. [#awink]

vjanos

Hát annyit én sem adnék érte...
Bár találni
olcsóbbat is.

De ha gondolod, megtúrom a dobozkámat holnap. Valahol még kell lennie négynek amire perpillanat nincs szükségem. Átadom a kínai beszerzési áron, ha kell ;)

gaben

Köszi szépen, de várjunk még vele.
Hátha szerencsém lesz a csapágyboltban.
Bár ez a CNCDrive-os ár piszok jó, a powerbeltnél durván 3x ennyiért vettem a múltkor.
Igaz egy rahedli más cuccal együtt, ami nem lett volna a Polgárdesign oldalon, szóval valszeg így érte meg jobban.

Még egyszer köszi [#pias][#wave]

gaben

Sziasztok,

Ma sikeresen levizsgáztam (ME és FMV jogi ill. szakági részből), így végre neki tudok állni a menetelőgép összerakásának.
Lézerestől is megkaptam a kivágott lemezeket, szóval már csak a szabadidő ami gátat vethet az ügynek. [#vigyor]

Üdv, Gábor

PSoft

Gratula a sikeres vizsgáidhoz![#eljen]

A "szabadidő" az meg úgy van, hogy mindig arra van, amire akarja az ember.
(vagy, az asszony?):)

gaben

Köszi Béla [#wave]

Is-is, azért így a 40-et elérve az ember sok mindent másképpen lát már.
Kompromisszumokat kell kötni ill. nem szabad ragaszkodni mindenáron az elvekhez.
Kezdek beletanulni ebbe és szabadidőm is több marad ha néha Feleségemnek is kedvezek, nem csak magamnak. [#awink]

üdv, Gábor

svejk

Mi is ez pontosan és hogy is néz ki a felhasználási helyén?