Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Nem nem. Csak olvassa a betűket[#eplus2]

gaben

Szia Richárd,

csupán azért, mert a postaköltség többe kerül a Powerbelt-től, mint itt helyben a kúpos szorító. ;)

Svejk: igen, alapvetően türelmes vagyok így ezen a 2 napon már nem fog múlni a gép tesztelése.
Azért veszek csak kúpos szorítót, mert a fogasszíj megvan és az volt a drága, amikor minden cuccot a Powerbelt-től rendeltem a nyáron.
Egyébként azt írja, hogy nem kell hozzá retesz, mert a papíron feltüntetett nyomatékot képes átvinni a szorítóval. De mivel a motoron eleve ott van a retesz, jobbnak láttam ha a fölső hajtott tengelyre is csináltatok reteszpályát az esztergályossal.

Ilyen a motor oldali fogasszíj és az ominózus szorító:

Révész Richárd

Hát van benne logika [#vigyor2]
Sajnos mindig abból indulok ki, hogy nekem közel van.

svejk

No de akkor a helyitől is miért nem csak csavart kértél ha láttad?
Ők is a Powerbelttől (vagy ugyanazon központi elosztótól) veszik.

No mindegy, nem érdekes, "ugorgyunk". :)

gaben

Mindennek megvan az oka, elég nehéz a fórumon az éppen aktuális történéseket leírni.
Reggel a csavarboltban kezdtem, ahol mindig vásárolok a gépekhez is és rákérdeztem náluk hátha tudnak 2db ilyen nyomorult csavart beszerezni.
Elvégre mégiscsak egy csavarbolt és nem a hentes vagy mi. [#vigyor]
Amikor is délután megkaptam a rossz hírt, hogy csak 100-as csomagokban tudnak hozni belőle, mert valszeg a büdös életben nem fogyna el, na ekkor hívtam föl a szintén évek óta bejáratott csapágyboltomat.

De tényleg ugorjunk, megoldódik ez, vannak illetve lesznek ennél sokkal nagyobb problémáim is az építendő Hobbycnc géppel.

Per pillanat most az ideg küld szét, mert a berendelt cuccaimat a CNCPart-ról vissza kellett mondanom az egyik nagygépem átvételének és kifizetésének a csúszása miatt.
Pedig a héten meglett volna már az UC300-5441 a többi játszani való cuccal együtt. [#szomoru1]

Mérgemben veszek egy Omron frekiváltót Designr-től ha van még neki. [#nevetes1]
Legalább a szekrények összeállítása menjen.

designr

svejk

Megnéztem, csak rövidebb, 3/8" x 1/2" UNC van.
Olyan kúpos végű ami "karika" nyomot hagy.

svejk

gaben

svejk

gaben

Hogy megnézted és fáradoztál. [#wave]

gaben

Basszus, ma este segített Panna lányom takarítani a műhelyben.
Volt egy halom forgács, stb. és ahogy a dobozok között matattam, fölborítottam egy kidobásra ítélt darabot.
Kigurult belőle 2db hernyócsavar. [#mf3][#vigyor]

Beraktam a helyére és kipróbáltam a gépet, fantasztikusan működik. [#taps]

PSoft

Bármit megadni annak a pici lánynak...amit kér!:)

De minimum, a létező legnagyobb tábla Milka, ami jár Neki!
[#wave]

gaben

Szia Béla [#wave]

Bizony, meg is dicsértem, mert ha Ő nem kezd el magától takarítani, akkor soha nem találom meg.
Édes kis bogaram olyan kis szorgalmas, a kisebbik addig szorgalmasan nézte a diznicsanellt. [#nyes]

Csak egy telós képet tudtam róla csinálni:

PSoft

Nah majd, ha a kisebbik is megunja a "diznicsanellt"[#nevetes1]