Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

ckeres

gaben

Sziasztok,

haladok az erősáramú ill. a gyengeáramú szekrényekkel is.
Meglátjuk lesz-e belőle idén hobbycnc gép. :)

vjanos

Hallod, ha a gép maga csak feleennyire lesz szép... :)
Ez is egy művészet, a hétvégén összeszereltem egy ebayes olcsó nyomtatót, de ezek után nem is merek képet feltenni róla

Egyébként csorgathatnál némi infót a mechanikai elképzelésről is, látom hat léptecsvezérlő lapul a dobozban...

gaben

Szia Jani,

köszi, de kicsit zsúfolt lett minden, azt hittem bőven lesz hely a cuccoknak, mindegy most már így marad. :)
Sirnyeteg tanácsát megfogadva a frekiváltót nem kevertem össze a gyengeáramú résszel. [#vigyor]
Vettem még egy szekrényt és teljesen külön építettem be a motorvezérlőket, illesztőkártyát, stb.
A 6db léptető azért van bent, mert később szeretnék mást is csinálni a maradékkal, de nem szeretném újból szétkapni az egészet.
A konstrukció egy kis router gép lesz ha minden jól megy, annak is megvannak már fejben a tervei, de előbb ezeket kell befejeznem és közben persze tervezgetem a többi hozzávalót is.
A gép vázát valahol összerakatom egy minőségi hegesztővel valami padon és haveromék cnc marógépe alatt síkba lesz marva, hogy fogadni tudja majd a sík-köszörült lemezt, amin a lineáris sínek lesznek.
Egyelőre ennyi, a többi még rengeteg tervezést kíván.

jóccaka [#wave]

gaben

Jó estét a gépépítőknek,

ma sikerült befejezem a szekrény oldalának kivágásait a szellőzőknek, illetve 1-2 madzagot a helyére kötöttem (DC 24V tápegység, szellőző venti + termosztát).
Ha minden jól megy, akkor holnap jöhet a tömszelencék fúrása, a rajzot most készítettem el hozzá.

üdv, Gábor [#wave]

szf

Milyen vezérlők ezek,hogy ennyire melegednek?

PSoft

Tegnap is láttam, ma is.
Távol álljon tőlem, hogy kötekedjek...
Tudom, hogy Te is tudod.:)
De valami, nem stimmel ott a "cirmos" vezetékek körül.
[#wave]

szf

PSoft

Igen.
Ha igazi lánc lenne, nem is írtam volna.:)
Igazából, az ajtólap lekötése nem is kellene.(csak a kihajtás van rajta)
De ha már van lekötés...

gaben

Nem tudom, hogy mennyire melegednek. De ha mégis, azért van a szellőző ventilátor. :)

A zöldsárga madzagokat még elrendezem, nem végleges. ;)

szf

Hàt igen,minden kötésnek szabvány szerintinek kell lennie.Ez olyan mint a TS sín csak akkor alkalmazható PE vezetőnek, ha az a minőségi tanúsítványàban le van írva.

szf

Amúgy szép.Csak azért kérdeztem ,mert pàr darab hasonló szekrényt kell gyàrtanunk.De nincs rajt a terveken venti.

PSoft

Tudom.:)

Pont ezért használom annak a pár típusnak valamelyikét, amelyeknek a tanúsítványa pozitívan rendelkezik erről.

gaben

Weidmüller-es síneket régen is erre használtuk, de majd rákérdezek újra a villamossági boltban.

köszi Béla a figyelmeztetést ;)