Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

Csuhás

A görgők anyagának a meglevő műanyagot használtam, nincs vele gondom azóta sem.
A kontakt kerék egy méh telepi cucc, de nem igazán jó mert lélegzik, azaz megpörgetve megnövekszik az átmérője.
A piros bigyó két filc gyűrű ami a két oldalon elhelyezett talpcsapágyat védi a portól. ( Piros mert piros maradék filc darabjai voltak a nejemnek )

ckeres

gaben

Sziasztok,

ma kaptam egy kis csomagot a CNCPart-ról, többek között ez is benne volt.
Folytatódhat az építés. ;)

vjanos

Gratula :)

Remélem valami szuper akció volt, ahogy nézem a teli árát, az szinte magában kiad egy kisebb gépet :D

gaben

Köszi Jani, de a neheze még csak most jön. :)

Nem tudom, hogy jelen alkatrészen volt e akció, mert rengeteg cuccot berendeltem még ezen kívül.

Az biztos, hogy fájdalmas volt a számla végösszege. [#vigyor]

remrendes

Elnezest, hogy beleszemetelek a topikodba, de talan te vagy a leg kompetensebb ebben az ugyben. Nyugodtan toroltesd, ha zavar.
Szoval felmerult a keres kes gyartasara, amit vagy nem akarnak elvallalni, vagy akkora szamokkal jottek vissza, hogy szerintem csak nem akartak elvallani a munkat.
Pl. 01 vagy D2-es anyagot viszont konnyen be tudok szerezni. Szoval csak egy kis koszorulesen mulik a dolog.
Egy ilyen (illetve hasonlo) geprol mi a velemenyed?
Latom a tieid is hasonlo elven mukodnek. Nekem csak hosszu lapos feluletet kellene csiszolnom.

remrendes

A kep valamiert nem illesztodott be.

gaben

Szia,

a gép tökéletes erre a célra. Viszont a másik kérdésben nem tudok segíteni, mert én nem készítek késeket.
Keresd meg Szűcs András (facebook) barátomat egyedi igényekkel, hátha meg tudtok egyezni. [#wave]

üdv, Gábor

zozo

Ezen milyen szalag van? -Valami polírozó? -vagy mifene?

remrendes

A Topik tulaja biztos tobbet tud rola, mint en. NORaX neven talalod meg.

remrendes

Az anyagokkal majd kiserletezem, ha mas nem lesz.
Nem tudom, hogy mutattam e a tervet, de a rev.1 verziorol egyelore letettem.
Ez is eleg nagy segitseg volt. Tudsz valamit az emlitett geprol egyekent? Ahogy olvasom a gep leirasat, 8mm-es lezervagott lemezbol van osszerakva. Majd CADezek egy kicsit, illetve lehet, hogy kerdezoskodom is. :)

gaben

Szia,

nem tudok semmit a gépről, de ha szeretnél építeni egyet, akkor tekerj lejjebb.
Én is csináltam egy how to-t a nagygépemről. ;)

üdv, Gábor [#wave]

remrendes

Igen, kozben vegigolvastam a topikot. :)

zozo

ckeres

Keskeszitessel  kapcsolatban sok hasznos infot talalhatsz a kesportal forumon...[#eljen]