Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Ejj ez nem jó  hír :( Azzal lehet kezdeni vmit otthoni körülmények között?

gaben

Szia,

ha adsz egy mail címet, akkor elküldöm a tesztet vagy bedobom ide drive-os linkben.
A forrasztóolajom egyébként most jött meg és frankón működik a múltkor rendelt tollal.
A paneleket én minden befejezett forrasztás után letisztítottam Alkonek-el és szépen lehozta a forrasztási maradékot.

gaben

niu7vyvp0

Ezt a tesztet bármilyen típsú arduinora fellehet tenni? Bocsi a hülyekérdésért de ez az első ilyen projektem, még keveset tudok a lelki világukról :D

gaben

Gondolom igen, nekem Uno-m van, én azzal használtam.

A szintén a mappában lévő Xloaderrel rátöltöd az UNO-ra, majd: +5V, GND, Digital Pin 6 lábakat használod a Lixie panelekhez.

niu7vyvp0

Szuper, egy másik projekthez vettem egy arduinot de azóta is a polcon van idő hiányában :(
Köszi a segítséget :)
Majd a fa megmunkálásról is kíváncsian várok képeket esetleg videót :)

t5jvxzhgc

[#t19p121237#]

Mit akarsz átengedni azon a mágnesszelepen és milyen keresztmetszetben?

gaben

Szia Béla,

köszönöm, hogy megtisztelted a topikomat, még mindig a 3D nyomtatott csodád hatása alatt vagyok. [#vigyor]

Na de komolyra ordítva, a FogBuster-nek ugye 2 bemenete van, egy sűrített levegő, ezt vezérlem programból vagy az UCCNC paneljéről.
A másik hozza a hűtőfolyadékot és amikor arra is szükség van, akkor azt kézzel lehet megnyitni ill. szabályozni a folyadék mennyiségét.
Na már most, ha elfelejtem (volt már rá példa) a munka végén elzárni ezt a tekerő gombot, akkor frankón visszafolyik a tartályba egy jó hosszú csőszakaszon a hűtőfolyadék és legközelebb egy csomó időm elmegy, mire újra föltelik.
Ennek kiküszöbölésére szeretnék a folyadék ágba is kötni egy, gyakorlatilag visszacsapószelepet, de olyan formában, hogy szintén vezérelhető legyen.
Kézzel max. a mennyiséget kell menet közben szabályozni, de nem kell aggódnom többet azon, hogy levegőre fut.

t5jvxzhgc

Ébresztőőő... :)

Inox szelepek, emlékezetből kb. 4mm az "áteresze".
Eredetileg egy ipari tintás nyomtató szelepei voltak egy tömbre felfogatva 2-2 csavarral, O gyűrűkkel tömítve.
Ha megfelel és csinálsz hozzá egy csalakozó plattformot, adok belőle.
Valakinek itt a fórumon már adtam ugyanilyet, valami nagyon hasonló célra, mint amire Neked is kellene.

gaben

Már itt is vagyok :D

Köszönöm, ez szerintem jó is lenne hozzá.
Mekkora menet van benne, gyorscsatlakozót tudok bele tekerni?

Üdv, Gábor

t5jvxzhgc

Nincs menet a szeleptestben, felületen tömít az "O" gyűrűkkel.
Kell hozzá csinálnod valami hasonló alaplapot mint a képen van, amit felfogatsz a szeleptestre.
Az adapterbe teszed a Neked megfelelő csatlakozókat.

gsz03b27r

Ezekhez a szelepekhez alaplapot kell készítened.(venni is lehet)
Egyszerű alu többől és olyan csatlakozót tervezel rá amilyet akarsz.

gsz03b27r

gaben

Ja értem, akkor hasonló, mint a képen látható levegőelosztó tömböm.

De ha lehetne bele menetet fúrni, akkor nem kéne egyedi tömböt gyártani hozzá.
Furata mekkora?

t5jvxzhgc

Kivettem a két tömítőgyűrűt...
3 mm-es a belépő/kilépő furat, a furatok 7,5 mm-re vannak egymástól.
Nem lehetetlen ezeket bővíteni, de...
Jobban jársz, ha csinálsz hozzá egy adapter tömböt, megfelelő csatlakozókkal.