Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

Azért ez 5 percnél nem volt ám több.
A csomagok nagy részét én pakoltam ki, meg a 4 bringát az autó tetejéről. ;)
Remélem, hogy lesz időm bekötni holnap, de persze reggel mehetek Apósékhoz villanyt szerelni, mert szétbombázzák a fürdőt. [#wow3][#vigyor]

gaben

Estét,

szelep bekötve, megcímezve, most már nem gond ha elfelejtem a FogBuster hűtőfolyadék körét elzárni, nem folyik ki a csőből semmi.

Illetve az RS485 kábel is úgy tűnik megoldotta az állandó főorsó leállásokat. :)

Köszönöm kedves fórumtársaim segítségét! [#eljen][#worship]

Üdv, Gábor

gaben

Sziasztok,

újabb géppel bővült a műhely, egy szuper kis szerszámélezővel.

Üdv, Gábor

t5jvxzhgc

Idézújabb géppel bővült a műhely
[#eljen]
És hozott magával egy újabb feladatot, a szerszámélezés tudományának elsajátítását.

6x0ud2xg

Van egy nagyon hasonló gépem . Egy esztergomi marógépgyár által gyártott pantográf marónak volt a tartozéka . Sajnos mind eddig nem tanultam meg ,hogy hogyan lehet például egy maró élét megélezni vele ( a talpáról nem is beszélek )  .

A gravírtűnél nem jutottam tovább ( kúpolás asszimetrikus felezés).
Érdeklődéssel várom   a fejleményeket és a legilletékesebb Motoros  ( Izsó Misi ) hozzászólását

gaben

Bizony, van mit tanulni.
Misi tanácsaira én is kíváncsi vagyok, remélem tud segíteni ebben a szerszámélezős projektben.

evgmpdcwi

Szia!

Gratulálok! Jól néz ki!
Ezt én is megcsíptem volna. [#nyes]
Kellemes időtöltést!

gaben

Sziasztok,

vasárnap este alumíniumon teszteltem a Fusion-ös kulcstartó szerszámpályáját, ma este pedig  sikerült sárgarézzel is megcsinálni.
Még ilyen kis felület esetében is remekül működik a ragasztós rögzítés.

[yt]0LA59Fv6wBg[/yt]

t5jvxzhgc

Kicsike kis munkadarab...nem repülne nagyot. [#vigyor]

gaben

Kicsi, de azért ennek a darabnak van már tömege, nem esne jól ha eltalálna. [#vigyor]

t5jvxzhgc

Mi ez a nagy "kiárusítás" [#nemtudom]
Nem építesz már semmit? :)

gaben

Dehogynem, éppen műhely felújításba kezdtem és a szükségtelen alkatrészeknek menniük kell.
Rengeteg projekt fut egyszerre, most fejezem be a központi zsírzást a gépen, közben bevállaltam egy kissé nagy falatnak tűnő marást is. :D

Pár fotó a műhelytervről, ez még csak a fele, a többi valószínűleg jövőre folyt köv.

vyvk7xm7

t5jvxzhgc

Az...lada gyár volt. [#kacsint]
IdézA filmben a láda helyett mindig a lada szó hangzik el.

Nem tooom...
Kamera is lesz? [#wink]

vyvk7xm7

Te nem lógatnád kijjebb az asztallap szélét a front síkjától, hogy teljesen mellé lehessen állni, meg rászorítózni dolgokat?
Nem tennél peremet az asztallap oldalára és hátsó szélére, hogy ne guruljon le semmi?
Nem tennél alá fékezhető kereket, hogy kihúzhasd takarításkor meg hosszabb darabokon dolgozáskor?
Nem zártszelvényből készítenéd fa helyett, mert hegeszteni egyszerűbb mint fát szakszerűen összecsapolni és még kevésbé bumfordi is a szerkezet?
Nem választanál csapágyazott vaslemez szerszámos fiókokat a nehéz acél szerszámoknak, hogy ne szakadjon ki a fiók alja és könnyen mozgatható legyen?