Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

t5jvxzhgc

Idéz...eszméletlen füstös illat van tőle a műhelyben.

Igyekezz vele, hogy Húsvétra ott pompázzon a helyén, a lakásban.
Kicsit kompenzálni fogja a konyhából áradó füstölt sonka illatát. [#nyes]

ra8nsmk6w

Köszömöm!
Nekem hiánypotló olvasmány volt. Sajnos nekem a tölgyfával előitéleteim vannak, mint annak idején a Szovjet televiziokkal.

xt79ipd3

Az csak utólag tudatosult, hogy már megvetted a faanyagot. Azért is ajánlottam a pácolást.

gaben

Köszi a tanácsokat, bandi barátomtól majd kérek méhviaszt a végső fázisban. [#wave]

gaben

Hááát, ez nem most lesz kész sajnos, van még vele munka bőven.
Illetve az elektronikát is össze kell még raknom, maróm sincs ehhez való.....

vyvk7xm7

"fel tudom e szépen csiszolni"

A csiszolás általában felsérti a fa rostjait, így kissé bolyhos marad a felület.
A bolyhokat vagy lesimogatod és leragasztod valamivel, (viasz vagy egyéb) vagy leégeted, ( úgyis füstös már) vagy rongykoronggal lepolírozod.

Drótkoronggal szálirányba felkoptatva is érdekes uszadékfa hatású lesz, főleg, ha az ágcsomók körül is kimunkálod.
De az egy más stilus.

niu7vyvp0

Szia Gábor,

Neked szépen elsőre mőködött az órád?
Nekem vannak kisebb nagyobb gondjaim vele, első körben még a forrasztásokon kéne javítani, csak nem tudom, hogy így hogyan lehetne, utólag van értelme folyasztószernek, hogy szépen befusson mindenhova a cin?
A másik gond az az, hogy a pont kijelzős nyák utáni panelok egyszerűen nem mennek :( Ha szét választom őket akkor külön úgy ahogy működik.
Voltak neked is gondok v. csak én vagyok ennyire béna? :) Igaz ez az első smd-s alkatrész projektem :) Kijelző plexit már kivágtam és sajnálnám ha kárba mennének, de egyenlőre megakadtam az élesztéssel.
ELőre is köszönöm, ha van esetleg vmi tipped mit érdemes megnézni még :)

myh3s85c3

Szia!
Bocs, hogy belepiszkítok, én saját tervezéssel ezt hoztam össze:

Az egyik kép SMD forrasztó, ez is saját gyártmány.

[yt]eeM9ADy2iNA[/yt]

gaben

Szia,

a párizsos órám működik igen és évek óta hibátlanul megy, de ez a Lixie még nem áll olyan szinten.

Most rendeltem pár cuccot a hestore-ból, mert SMD-t még soha nem forrasztottam és hát valljuk be, azért ahhoz kell pár célszerszám.
Nincs csipeszem, folyatószerem, ónszippantóm, SMD-hez való ónom, stb.
Egy ebay-es pákát vettem tavaly erre a célra, ami digitális hőmérséklet kijelzős, remélem megfelel ehhez a munkához.
A vége sajnos hegyes és jobb lenne ha csapott ék alakú lenne, mert azzal jobban lehet a hőt közvetíteni, de majd meglátjuk.

Szóval az összeállítás még odébb van, előbb ki kell marnom a fákat, aztán ha megjött a rendelt cumó, nekiállhatok a LED-ek forrasztásának.
Na és persze a kondiknak, amik félelmetesen aprók. [#nyes]

Üdv, Gábor

gaben

Szevasz Miklós,

ugyan már, nagyon örülök ha látom más munkáját is, elvégre ez hobbyCNC fórum. ;)

Gratulálok, tetszik a Te megoldásod is.
Erről az SMD forrasztóról mesélhetnél bővebben.

Üdv, Gábor

niu7vyvp0

Szia,

Akkor majd ha készen állsz vele képet/videót szívesen megnéznék a kész műről :)
Hoppá, jó tudni, hogy az ón se mindegy, hogy mit használ az ember hozzá, nekem csak gyantám van itthon, szemre úgy tűnt, hogy szépen bement az ón mindenhová, de a gyakorlat mást mutat :)
Kitartást majd az épításhez, én kb befontam a hajam így is mire minden led a helyére került :D

myh3s85c3

Felraktam a tárba, amit megtaláltam róla.
Ha valami nem tiszta, akkor jelentkezz.

gaben

Köszi, de nem az alkatrészrajzok érdekelnek, csupán az, hogy mire való/használható?
Az életemből kimaradtak a NYÁK-al történő időtöltések, de mindenesetre érdekel a technika.

myh3s85c3

Ez egy SMD beültető-melegítő szerkezet. Az elkészített nyák lapot egy sablonon keresztül be kell kenni pasztával, majd egy másik sablonnal fel kell helyezni az alkatrészeket.
Ezzel a "masinával" szabályozott felfűtéssel, és hőn tartással megolvasztódik a paszta.