Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

jani300

Jól néz ki fúrás közben a mágneses fúró :)
Az új csavarhúzó készletem is mágneses gyárilag , szépen összeszedi a köszörűport ,ha a földre kerül .

PSoft

Motoros

A "sündisznó" alá szerelnék egy hobby házi készítésű ki-be dugható 220-as demagnetizálót, és csak egy mozdulat az egész.
Igaz ilyenkor Pakson néznének, hogy mi szívta meg a hálózatot.

dtb

Bocs, én nem fogalmaztam pontosan, ezeket ismerem, a kínainál tucatjával árulják, ezen akadt meg a szemem:
"Ehhez képest egy jobb, 10 W teljesítményű tartó elektromágnes a 63 mm átmérőjével és 30 mm magasságával 1 kN tartóerőt produkál. Pont oda tehető ahová kell, és van benne M8 menet."

dtb

Megnéztem, ez szupernek tűnik, de nem sok egy kicsit az a 1000Nm? Megkerestem a kínainál is, ott a nagy többség max. 500Nm, és a kínai pont nem arról híres, hogy kevesebbet írna a valósnál... Másrészről, mindenféle gyakorlati tapasztalat híján, csak kérdezem, hogy ez az erőhatás a függőleges elmozdulásra igaz, az oldalirányú elmozdulás gyaníthatóan jóval kevesebb, nem?

dtb

...mármint az oldalirányú elmozduláshoz kevesebb erő kell egy mágnes esetében.

gaben

Passz, de tény, hogy a legtöbb esetben túlgondolja más problémáit.
Nekem bőven elég a sajátjaimmal megbírkóznom. ;)

Szalai György

,,az oldalirányú elmozdulás gyaníthatóan jóval kevesebb, nem?"
Gyaníthatóan, ebben az esetben, de igen.
Hiszen az nem csak a mágnes erején múlik, hanem az összehúzott felületek érdességétől, tapadásától, síkosságától is függ.

gaben

Gyorsan összedobtam a laptopot védő plexi burkolatot is.
Most már nincs veszélyben a forgácstól.

svejk

Csalódtam... ragasztottad, nem csavaroztad. :)

svejk

Mi a manó az a pneumatikus ventilátoros cucc a Z lapon?

dezsoe

Lézer fej. A főorsó a túloldalon van.

D.Laci

Plexiből vannak a csavarok azért nem látod :)