Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

istvan3

Induktív szenzorral nem fogsz tudni nagyon pontos nullpontot felvenni, annyira nem precíz.

Iparban találkoztam már induktív szenzoros nullpont felvétellel, viszont sorosan volt kötve az enkóder Z jelével.
Az induktív szenzor megad egy kis tartományt ahol lennie kell a végállásnak, az enkóder jele fogja megadni a nullpontot. Ha mindkét jel pozitív akkor van meg a nullpont.

Nálam a saját gépemen nullpontot ehhez hasonlóan egy végállás kapcsoló adja meg, amin keresztül van kötve "sorosan" a szervó vezérlőről az enkóder Z jel kimenete. Viszont ezt el kell látni még egy túlfutás elleni szenzorral is, ami akkor kapcsol (és állítja meg a mechanikát ütközés ellen), ha esetleg a kapcsoló, vagy a vezetékezés megszakad.

gaben

Addig is amíg nem jönnek meg a HSS esztergakések a Dolphincadcam-től, vettem a jófogáson pár lapkás verziót.
Volna mit csinálnom az esztergán, csak éppen nem volt mivel.

gaben

Első alkatrész el is készült a kis TOS-on.
A bemérő lefújómnak lesz a Festo fittingbe csatlakozó egyik eleme.
Megpróbáltam ragasztással az MDF laphoz rögzíteni a réztömböt, hogy a CNC géppel kimarjam, de sajnos elengedett egy idő után.
Nincs mese, meg kell várnom a satut.

gaben

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

Tegnap is gyakorolgattam picit az esztergával, egyre jobban tetszik. :)

zozo

Melyiket esztergáltad? A nyulat, a sonkát vagy a tojást?

ebalint

PSoft

Nem jól kezdődik...

Csak...nézegeted??? Alig-alig látok forgácsot a gépen.[#vigyor2]

ra8nsmk6w

Aki ismeri ezt a gépet az tudja, hogy 5-10 perc munka után muszáj takaritani mert az arcába kapja a felhalmozott forgácsot. Azt a remek ágymegoldást kitakaritani sem két perc. Tovább nem sorolom, de lenne mit.

guliver83

Pedig nem olyan nehéz azt takarítani :)

ra8nsmk6w

gaben

Mert állandóan takarítom, azért! :D

gaben

Na kérem, ilyen nekem is kell, mert egyszerűen agybajt kapok 1 percnyi munka után. [#wow3]

gaben

Sziasztok,

készítenem kell egy menethálós acéllapot a géphez és mivel bőven lesz rajta mit fúrni, vettem egy automata pontozót.
Persze ez sem csinál magától semmit, viszont sokkal könnyebben kezelhető a hagyományosnál és a vékony hegy miatt is többet látom a lézeres jelöléseket.

Frankón kézreáll, az ütőerő is beállítható rajta.

Pali79

PSoft

Nekem csak, egy ilyen "nemdizájnos" ezeréves van.[#kacsint]
Jó dolog, használom is, ha kell.