Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

ywathzay

gaben

Persze, de az én gépem nem arra készült, hogy eláztassam hűtőfolyadékkal. ;)
A választásom ezért a Fogbuster-re esett, minimális hűtőfolyadékkal is jól dolgozik, lehet csak levegőt is használni ill. a folyadék porlasztást, nem mellékesen nem kerül permet a levegőbe, mert annyira nem kicsik a porlasztott részecskék.
Egy ilyen gyári mágneses talpat fogok majd hozzá beszerezni, addig a mérőóraállvány is megteszi.

ywathzay

Egyik kutya, másik eb....
a porlasztott köd, vagy csepegtetett folyadék véleményem szerint csak a tulaj lelkének önnön megnyugtatására  szolgál, az eredeti funkciót csak részlegesen látja el. Tudom hobby, ezeken a berkeken belül ezek nem fontos dolgok...

PSoft

Ha gondolod...

Vannak ilyen faxa, gumiba ágyazott neodímium mágneses "tappancsaim".
43 mm az átmérőjük, 6 mm vastagok, közepén, egy M5-ös menet a "valami" rögzítéséhez.
6 db. kb 10 mm átmérőjű neodímium "pogácsa" van a gumiba sütve/ágyazva.

Szóval, ha érdekel/megfelel...szívesen adok belőlük pár darabot.
[#wave]

PSoft

Hát persze, a...képek![#falbav][#falbav]

gaben

Húúú ez nagyon baba, köszi szépen! [#eljen][#taps]
Ha ezt előbb tudom, tegnap villanyszerelni voltam Balatonfüreden. [#sniffles]

Most már csak esztergálni kellene valakinek hozzá, pár db megfelelő méretű rozsdamentes pálcát. [#vigyor]

PSoft

Rajzold le, átm. 8-as A2-es anyagom van hozzá.[#kacsint]

gaben

Nagyon köszönöm de ez már durva lenne azok után, hogy vettem egy frankó esztergát.
Így is sok mindennel segítettél már, itt az ideje, hogy én is alkossak vele valamit. ;)

PSoft

Akkor...hajrá![#kacsint]

Az M5 menetes "tuskó" külső átmérője 8 mm,és 4,5 mm-t áll ki a gumi síkjából.

gaben

Azért ennyire ne szaladjunk előre, először meg kell jönnie a késeknek amit a Dolphincadcam-től rendeltem. [#awink]

gaben

Múlthét pénteken kaptam az egyik csapágyboltban 1db hengergörgőt 7.5x41.4mm-es méretben.
Aztán mivel nem volt semmi otthon a vágásához, egy szerszámkészítő műhelyben landolt a huzalszikrán. :D
A 0.25mm-es huzal miatt, összesen 6db lett belőle.
Este teszek is egy próbát, amint hazaérek.

zozo

Ha megint B.füreden jársz, szólj és viszek át neked ajándékba 125x0.8 mm-es vágókorongot, hogy tudjál görgőket darabolni [#kacsint]

Amúgyis már össze kellett volna ott futnunk...

gaben

Szia Zozo,

szombaton voltam füreden. [#nyes]
Nagyon köszönöm a kedvességedet, van vágó korongom, de a felület ilyen kis átmérőnél eléggé okádék lett volna.
Bátyám pedig szerszámkészítő és ma megcsinálta nekem a gépén.
De persze szívesen átugrom ha megint arra járok/járunk.
Ami elvileg most hétvégén lesz, de mivel a csajok táborban lesznek 4 napig, ez most csak Feleségemé. [#wink]

üdv, Gábor [#wave]

zozo

Mostani hétvége Hajdúszoboszló-Debrecen, de legközelebb szólj ha erre jársz!

gaben